5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Yolu olmayan köy kalmadı

Mardin il genelinde yolu olmayan köy kalmadı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri M. Sırrı Hamidi, sorumluluk bölgeleri içinde bulunan 795 köy ve mezranın 3 bin 809 kilometrelik yol ağının bulunduğunu söyledi.

Mardin İl Özel İdaresi Genel Sekreteri M. Sırrı Hamidi köy ve mezraların yol, içme suyu ve altyapı çalışmalarını hızlandırdıklarını ifade etti. Hamidi, il genelinde 31 belde ve belediye sınırları içindeki nüfusun 531 bin, köy nüfusunun ise 213 bin olduğuna dikkat çekerek, hizmet yürütmede nüfusun üçte birine ulaştıklarını bildirdi. 3 bin 809 kilometrelik köy ve mezra yol ağının bin 522 kilometresinin asfalt kaplama, bin 296 kilometresinin stabilize, 766 kilometresinin tesviye ve 225 kilometresinin hamolduğunu söyleyen Hamidi, "Nüfusun üçte birine hizmet veriyoruz. Şu anda yolu bulunmayan yerleşim birimi kalmadı. Mevcut yolların iyileştirilmesi çalışmalarımız devam ediyor. Hedeflerimiz bütün koy yollarının asfaltlanmasına dönüktür. 2008 yılında yol yapım çalışmalarında hedeflerimizin üzerinde bir hizmet gerçekleştirdik. 2009 yılı bütçesinden köy yollarının bakım onarım ve iyileştirilmesi için 3 milyon liralık bir ödenek ayrıldı. 82 kilometrelik yol asfaltlaması ve 300 kilometrelik stabilize yolçalışmasını programladık. Bütçenin durumuna göre ek ödenek ve yol yapımı, miktar ve sayılarını arttırmaya gidebiliriz" dedi.

DUBLE YOL YAPIMINDA MESAFE ALDIK

Mardin-Diyarbakır karayolunun şehir giriş-çıkışlarında 28.5 kilometre yolun duble yola dönüştürülmesinde İl Özel İdaresi'nin katkısı bulunduğunu ifade eden Genel Sekreter Hamidi, 12.3 kilometrelik bölümün İl Özel İdaresi araç gereç ve imkanlarıyla duble yola dönüştürüldüğünü söyledi. Kızıltepe ilçesinde Şanlıurfa ve Nusaybin istikametindeki karayolunun 8.5 kilometresinin de duble yola dönüştürüldüğünü belirten Hamidi, "Sorumluluk bölgemiz içinde bulunan köy ve mezraların yanı sıra Karayolları duble yol çalışmalarında da İl Özel İdare olarak katkı yaptık. Kentin giriş ve çıkışlarının düzenlenmesi için imkanlarımız ölçüsünde katkı veriyoruz" şeklinde konuştu.

Genel Sekreter M. Sırrı Hamidi, İl Özel İdaresi'nin kaynaklarını hizmete dönük olarak en iyi şekilde kullandıklarını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2009 Cuma 14:02:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?