2
Mayıs
2024
Perşembe
MARDİN

Yöresel yemekler yarıştı

MARDİN'DE YÖRESEL YEMEK YARIŞMASI DÜZENLEDİ

Mardin'de Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında yöresel yemek yarışması düzenledi.

Olgunlaşma enstitüsü önünde Mardin'de faaliyet gösteren Çok Amaçlı Toplum Merkezleri'nin katılımı ile Yöresel Mardin Yemek Yarışması düzenlendi. 5 kategoride düzenlenen yarışmada Kızarmış İçli Köfte, Haşlanmış İçli Köfte, Zeytin Yağlı Dolma ve Kahiyat Katlısı yapan kadınlar birbirleri ile kıyasıya yarıştı. Çok sayıda bayanın katıldığı yemek yarışmasında dereceye girecek isimleri belirlemekte zorlanan jüri zor bir seçim gerçekleştirdi. Yarışmada dereceye girenlere çeyrek altın hediye edildi.

Mardin Valisi Turhan Ayvaz, yemeklerin çok güzel olduğunu belirterek, yöresel yemek yarışmasına emeği geçenlere teşekkür etti. Vali Ayvaz, "Yöresel yemek yarışmasında ev hanımları yine hünerlerini göstermişler onları kutlarım. Mardin gerek yemekleriyle gerekse diğer özellikleriyle ön plana çıkıyor. Bu tür aktiviteler turizmin gelişmesine katkı sunar" dedi.

İl Kültür Turizm Müdürü Davut Beliktay ise turizm haftası kampında böyle bir etkinlik düzenlediklerini amaçlarının Mardin'in yöresel yemeklerini tanıtmak olduğunu söyledi. Çeşitli yöresel yemeklerin gelecek kuşaklara aktarılması ve yaygınlaştırılması için kadınlara büyük görev düştüğünü ifade eden Beliktay, ''Turizm bir ülke için bacasız fabrikadır. Mardin turizm bakımından şanslıdır. Turist Mardin'e geldiğinde öncelikli güvenlik, rehber, temizlik ve en önemlisi güler yüz, doğruluk ister. Ve damak

tadına düşkün olanlar buranın yemeklerini yediği zaman muhakkak bir daha gelmek zorunda kalacaktır. Yemek kültürü turizmde önemli bir tanıtım aracı olmuştur" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Yöresel Yemek Yarışması'nda dereceye girenlere Vali Turhan Ayvaz ödüllerini verdi.

MARDİN'DE YÖRESEL YEMEK YARIŞMASI DÜZENLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2011 Çarşamba 17:04:02
Güncelleme :21 Nisan 2011 Perşembe 01:38:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?