7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Yumruğa tepki

MARDİN DEMOKRASİ PLATFORMU TÜRK'E SALDIRIYI KINADI

Mardin Demokrasi Platformu, kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk'e yönelik 2 gün önce Samsun'da yapılan saldırıyı kınadı.

Basın açıklamasını platform dönem sözcüsü Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Memduh Öztürk okudu. İnsan Hakları Derneği (İHD) Mardin Şubesi'nde düzenlenen basın açıklamasına Şube Başkanı Avukat Erdal Kuzu, Tabipler Odası Şube Başkanı Kamuran Yıldırım, Eğitim-Sen Şube Başkanı Doğan Angay ve Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Memduh Öztürk başta olmak üzere 32 STK temsilcisi katıldı.

Belediye İş Başkanı Memduh Öztürk, "Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yoldan çözülmesi için çaba sarfeden siyasetçiler üzerindeki yargı yolunun baskı uygulamalarının ardından ölümle tehditler gelmiş, son olarak da bu uygulamalar fiziki saldırı ile bir üst seviyeye çıkmıştır. 2 gün önce Samsun'da Muş Bulanık'ta göstericilerin üzerine ateş eden ve 2 kişinin ölümünden sorumlu olan geçici köy korucusunun yapılan yargılamasının ilk duruşmasını izlemeye giden kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk ve içerisinde milletvekillerinin de bulunduğu BDP heyetine saldırı yapıldı. Bu saldırıda, Sayın Ahmet Türk darp edildi ve burnu kırıldı'' diyerek saldırı zanlısını ve arkasındaki azmettiricileri kınadıklarını bildirdi.

Öztürk, olay sırasında güvenlik tedbirlerini almadığını iddia ettiği güvenlik güçlerini de protesto etti. Öztürk, 10 Nisan günü İstanbul Kadıköy'de yaşanan olayları hatırlatarak tepkisini dile getirdi. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Osman Baydemir'e ölüm tehdidi iddialarından söz eden Öztürk gerekli tedbirlerin alınmadığını bildirdi. Öztürk, son olarak KCK operasyonlarını eleştirdi. Basın açıklaması olaysız bir şekilde sona erdi.

MARDİN DEMOKRASİ PLATFORMU TÜRK'E SALDIRIYI KINADI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 18:01:01
Güncelleme :15 Nisan 2010 Perşembe 00:17:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?