2
Mayıs
2024
Perşembe
MARDİN

Yurt dışı vaadiyle dolandırdı

Mardin'in Midyat ilçesinde vatandaşları İsviçre'ye götürme vaadiyle dolandıran şahıs, yapılan operasyonla kıskıvrak yakalandı.

Midyat Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Büro Ekipleri, elde ettikleri bilgilerden yola çıkarak dolandırıcılık yaptığı iddia edilen şahsı kaçmak üzere iken yakaladı.
Dolandırıcılık iddiası ile yakalanan Ömer A.'nın (25), Diyarbakır'dan kiraladığı lüks araçla yolda otostop yapan kişiyi dolandırdığı iddia edildi. Zanlının Yeşilli ilçesinde 2 kişiyi, Nusaybin'de de aynı yöntemle bazı vatandaşları dolandırdığı belirlendi.

Edinilen bilgiye göre, Ömer A. Midyat-Mardin karayolunda otostop çeken Ramazan Açış (48) isimli kişiyi aracına alarak Çavuşlu beldesindeki evine kadar bıraktı. Ömer. A daha sonra ikinci kez Açış'ın evine gelerek ailesi ile kurduğu samimiyeti ileriye götürdü. Olayı gazetecilere anlatan 16 çocuk babası Ramazan Açış, "Ömer evime ikinci kez geldi. Bir oğlumu İsviçre'ye götürebileceğini ve kendi iş yerinde 2 bin avroya çalıştırabileceğini söyledi. Ben de oğlumun evraklarını yapmasını söyledim. Oğluma İsviçre'den istek evrakı, vize ve pasaport almak için 3 bin 500 avro gideceğini söyledi. Ben de kendisine, 'Şimdilik yanımda sadece 600 TL var' dedim. 'Onları bana ver ben gerisini tamamlar, daha sonra maaşından keserim' dedi. Daha sonra kuyumcuya birlikte gittik. Kuyumcuyu tanıyor izlenimi verdi.

Kuyumcuda çok parası olduğunu ve cami yaptırdığını söyledi. Yanında bulunan paraları gösterdi. Ardından namaz kılmak için camiye gittik. Benim arkamda namaz kılmak istediğini çünkü namaz kılmayı bilmediğini, beni namaz için takip edeceğini söyledi. Namazı kılmamızın ardından kendisini görmedim. Camiden çıktıktan sonra aracını park ettiği yere gittiğim, aracını görmedim. Telefon ile kendisini aradım, cevap vermeyince dolandırıldığımı anladım. Polise gelerek hakkında şikayetçi oldum. Polislerin yardımıyla kısa sürede yakalanmasına çok sevindim" dedi. Ömer A.'nın kendisini hayırsever olarak tanıttığını aktaran Açış, "Gerçek isminin Antonyo olduğunu ancak Hristiyan dininden çıkıp Müslüman olduğunu söyledi. Savur ilçesi Pınardere beldesinde cami yaptırdığını ve yaklaşık 100 bin lira masraf yaptığını söyledi. Ben de kendisine kandım" şeklinde konuştu.
Zanlı Ömer A. kiraladığı araçla yakalanarak karakola getirildi. Sorgusu süren Ömer A.'nın savcılığa sevk edilmesi bekleniyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2011 Cumartesi 22:43:53
Güncelleme :19 Eylül 2011 Pazartesi 12:21:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?