5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Zinciriye Medresesi'nde temizlik

Mardin Kalesi eteklerinde 1385 yılında Melik Necmettin İsa Bin Muzaffer Davut Bin El Melik Salih tarafından yapılan Zinciriye Medresesi'nin çevre düzenleme çalışmaları sürdürülüyor. Medresenin önünde ve yanlarında bulunan ve çöplüğe dönüşen alanlar temizlenerek duvarlarla korunacak.

Turizmci ve işadamı Sabahattin Evrensel'in denetiminde sürdürülen çalışmalar, Medrese Mahallesi sakinlerinin de takdirini topladı. Medrese Mahallesi'nde bulunan Zinciriye Medresesi'nin mahalle çöplüğüne dönüşen ön ve yan taraflarının temizlenmesi için hummalı bir çalışma başlatıldı. Sürdürülen çalışmalarla kısa sürede çöplük alanlar temizlendi. Medreseyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin medresenin arka tarafına çıkmalarına imkan sağlayan Mardin mimarisine uygun kesme taştan merdiven yapılacağı belirtildi.

Turizmci ve işadamı Sabahattin Evrensel, mesaisinin büyük bir bölümünü işçilerin başında geçirdiğini belirterek, "Bu işi Valiliğin desteğiyle sürdürüyoruz. İşçilerle birlikte Medrese ve çevresini yapısına yakışır bir hale getirmeye çalışıyoruz. Mardinli olarak bunu zevk ve itina ile yapmaya ve medreseyi hak ettiği yere getirmeye gayret ediyoruz" dedi.

SOKAK ARALARINDA KİRLİLİK MARDİN'E YAKIŞMIYOR

Mardin Valisi Hasan Duruer ise, tarihi mekanların korunmasına dönük çalışmaların yaygılaştırılacağını belirterek, az kaynakla çok iş yapmayı hedeflediklerini söyledi.
 
Duruer, "Zinciriye Medresesi'nin çevre düzenlemesinin yanı sıra etrafının ağaçlandırılmasını da yapacağız. Sokak aralarındaki kirlilik Mardin'e yakışmıyor. Turizmden beklentilerimiz büyüktür. Bu konuda vatandaşlarımıza da büyük görevler düşüyor. Mahalle ve sokak aralarının temiz tutulması ve çöplerin rasgele ortalığa atılmamasını istiyoruz.

Tarihi yapıları korumamız ve gelecek nesillere taşımamızda hepimizin sorumluluğu vardır" şeklinde konuştu

iha
Yayın Tarihi : 27 Mart 2009 Cuma 12:28:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?