4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Boyları kısa olduğu için kayıt yaptıramadılar

Mardin'de kemik gelişimi yetersizliği nedeniyle boyları kısa kalan Velit ve Tuba Tekin kardeşler, ezilme tehlikesi gerekçesiyle okula kayıt yaptıramadı. Mardin'de ikamet eden ve boyları kısa olan 60 santimetrelik Velit (9) ve 65 santimetrelik Tuba (12) ismindeki kardeşler ezilme tehlikesi gerekçesiyle okula kayıt yaptıramadı.

Baba Hasan Tekin çocuklarının eğitimlerini sürdürmesini çok istemesine rağmen okula kabul ettiremediğini ileri sürerek, "İki çocuğumun sağlık durumlarından dolayı boyları kısa kaldı. Çocuklarımı okula gönderdim, yalnız öğretmenleri boyları kısa olduğu için okula kabul etmedi. Bu konuda yetkili yerlere başvurduk ama bize yardımcı olmadılar. Yetkili makamlar ve okul idaresi bize 'çocuklarınız okulda ezilme tehlikesi geçirir onun için başka yere gönderin' cevabını verdi. Çocuklarımın geleceği için onları okutmak istiyorum" dedi.

5 çocuk sahibi anne Arife Tekin ise çocuklarını okula göndermek için kendilerine yardımcı olunmasını isteyerek, "Çocuklarımdan sadece Velit ve Tuba'nın sağlık durumu iyi değil. Velit ilk doğduğunda bir el büyüklüğünde ve 400 gramdı. Onu zor şartlar altında yetiştirdik. Vücudu çok hassas durumda olduğu için çok titiz davranıyorduk. Gelişmesi için her türlü fedakarlığı yaptık. Okul çağına gelmesine rağmen onu okula gönderemiyoruz. Yetkililerin bu konuda bir yardım eli uzatmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2005 Salı 17:15:08
Güncelleme :17 Eylül 2005 Cumartesi 16:46:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aydın bilgiç IP: 82.205.199.xxx Tarih : 24.09.2005 15:49:52
sayın mardınlı hemserılerım bu cocuklara lutfen sahıp cıkalım en azından onları bır hastane veya benzerı bır kuruma yerlestırıp egıtelım bunlar bızımgelecegımız okumayan her cocuk gelecekten calınmıs bır hazınedır unutmayalım ve gelecegımızı karartmayalım valılık ılgılenırse cok ıyı olur...