3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Çocuklar üşümeyecek

Mardinli iş adamı Mahmut Talıdede, Mardin Valisi Temel Koçaklar'ın eşi Sebahat Koçaklar aracılığıyla ihtiyaç sahibi çocuklara yılbaşı hediyesi olarak kaban dağıttı.

Adana'da oturan hayırsever Mardinli iş adamı Mahmut Talıdede, eğitim ve öğretim gören yoksul aile çocuklarını yılbaşında unutmadı. Tatlıdede, memleketi olan Mardin'e gönderdiği 350 adet kışlık kabanı Vali eşi Sebahat Koçaklar aracılığıyla, Kasimiye Medresesi çevresinde yerli ve yabancı turistlere el işlemesi boncuk satarak eğitimlerine katkı sağlayan yoksul aile çocuklarına dağıttı. Kabanların yoksul aile çocuklarına muhtarlar tarafından alan taraması yapılarak adil bir şekilde dağıtıldığını belirten Bayan Koçaklar, "Mahmut Tatlıdede'ye ayrıca teşekkür ederim. Bu tür yardımları hayırseverlerin adına dağıtmak kadar güzel bir hizmet göremiyorum. Çocuklarımızın kış mevsiminde üşümemesi ve okullarına sağlık ve mutluluk içinde gitmeleri için yapılan bu tür yardımların artarak devam etmesini umut ediyorum" dedi.

Yılbaşı ve yaklaşan Kurban Bayramı arifesinde yapılan bu anlamlı yardımla adeta çifte bayram coşkusu yaşayan çocuklar, Vali eşi Sebahat Koçaklar ile hayırsever iş adamı Mahmut Tatlıdede'ye teşekkür etti. Kabanları alırken sevinç ve mutlulukları yüzlerine yansıyan çocukların adına bir kız çocuğu da, Vali eşi Sebahat Koçaklar'a yılbaşı hediyesi olarak kendi yaptığı boncuk işlemesi kolye ve bilekliği armağan etti.

.
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2005 Pazartesi 16:40:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?