3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Direkler hala yerüstünde

Mardin'de, görüntü kirliliği oluşturması nedeniyle sökülen direklerin günlerden beri yoldan kaldırılmamasına vatandaşlar tepki gösterdi.

Tarihi ve mimari yapısıyla 12 bin yıllık geçmişe sahip Mardin'de, görüntü kirliliği oluşturan elektrik şebekesinin yer altına indirilmesi nedeniyle sökülen direklerin günlerden beri yoldan kaldırılmamasına vatandaşlar tepki gösterdi.

 Tarihi sit alanından geçen Birinci Cadde boyunca sökülen elektrik direklerinin yerden kaldırılmaması, araç ve yaya trafiğini olumsuz yönde etkiliyor. Birinci Cadde üzerindeki esnaf ve vatandaşlar, elektrik direklerinin zamanında kaldırılması için TEDAŞ yetkililerine defalarca müracaatta bulunmalarına rağmen bir sonuç alamadıklarını öne sürerek, belediyenin bu soruna bir çözüm bulmasını istedi. Elektrik direkleri nedeniyle sık sık maddi hasarlı trafik kazalarının meydana geldiğini söyleyen vatandaşlardan Mehmet Acabey, "Şehir içindeki elektrik şebekesinin yer altına indirilmesiyle belediye büyük bir işi başardı, ama 2 haftadan beri sökülen elektrik direklerinin kaldırılmaması ve çoğu yerde yaya kaldırımlarında içinde enerji olan kabloların bırakılması büyük tehlike oluşturuyor" dedi.

Şehir merkezindeki kalabalık cadde üzerindeki elektrik kablolarının açıkta olması, çevredeki vatandaşlarda korkuya neden oluyor. Her an elektrik çarpma korkusu yaşadıklarını dile getiren esnaf, "Çok korkuyoruz, elektrikle oyun olmaz. Herhangi bir elektrik kaçağı olsa büyük tehlike meydana gelir" diye konuştu.

Yetkililerin tehlike saçan direkleri en kısa zamanda başka yere kaldırmasını isteyen vatandaşlar, aksi halde sorumluluğun belediye ya da TEDAŞ görevlilerine ait olacağını belirtti.

.
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2005 Salı 12:38:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?