3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Dolu ve yağmur yağışı ekili alanlara zarar verdi

Dargeçit, Nusaybin ve Kızıltepe ilçelerinde akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağmur ve dolu yağışı nedeniyle ekili alanların büyük zarar gördüğü bildirildi. 

Mardin Ziraat Odası Başkanı Mustafa Akan, konu hakkında yaptığı açıklamada, il merkezine bağlı köyler ve ilçelerde yaklaşık 2 saat süren sağanak yağmur ve dolu yağışı nedeniyle toplam 300 bin dönüm dolayında ekili alanın zarar gördüğünü söyledi. Yağışın etkisini yitirmesinin ardından köylülerden oluşan bir heyetle ekili alanlarda inceleme yaptıklarını ifade eden Akan, "Yağmur ve dolu ile birlikte arazilerimiz büyük zarar gördü. Nusaybin'de 100 bin, Dargeçit'te 75 bin, Kızıltepe'de 75 bin ve il merkezine bağlı köylerde de 50 bin olmak üzere toplam 300 bin dönüme yakın ekili alanımız çok büyük zarar gördü. Mercimek, buğday, arpa ve nohut ekili alanlarla bağ ve bahçelerimiz harap olmuş durumda. İlk kez bu kadar büyük bir zararla karşılaşıyoruz" dedi. 

Dargeçit Ziraat Odası Başkanı Zeki Çelik ise, Nisan ayında yağan yağmurla birlikte yüzü gülmeye başlayan çiftçilerin sevinçlerinin kursaklarında kaldığını belirterek, dün akşam yağan yağmur ve dolunun ekili alanlara büyük zarar verdiğini ifade etti. Sağanak yağmurun sele dönüşmesi sonucu ekili alanlarla birlikte hayvanlarının da zarar gördüğünü kaydeden Çelik, "Ekili alanlarımızla birlikte evlerimizin altında bulunan ahırları da su basması sonucu birçok hayvanımız telef oldu. Konuyla ilgili olarak yetkililerden yardım bekliyoruz'' şeklinde konuştu.
.
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2006 Perşembe 15:41:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nimetullah IP: 155.223.136.xxx Tarih : 5.05.2006 09:52:13
ALLAH BÜYÜKTÜR.HERŞEYDE BİR HAYIR VARDIR.DDEVETİN YARDIMINI BEKLİYORUZ.