4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Her köşe başında bir dilenci

Mardin'de zabıtanın düzenlediği operasyonda 50 dilenci yakalandı.

Belediye Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından halkın yoğun bulunduğu yerlerde düzenlenen operasyonda yakalanan 50 kişinin Mardin Merkez Zabıta Amirliği'ne götürülerek kimlik tespiti yapıldı ve parmak izleri alındı.

Yapılan kontroller sırasında ceplerinden değişik bankalardan hesap cüzdanları çıkan dileniciler dikkat çekerken, Belediye Başkan Vekili Medeni Çelik, Mardin'in dilenci yuvası haline geldiğini belirterek, özellikle Ramazan ayında şehir dışından çok sayıda dilencinin geldiğini söyledi. Her köşe başında duranın yardıma muhtaç olmadığını da vurgulayan Çelik, vatandaşların bu kişilere karşı uyanık olması gerektiğini ifade etti. Zabıta Komiseri Ahmet Ökmen de, belediye hizmet binasına getirilip haklarında zabıt tutulan dilencilerin paralarına el konulduğunu belirterek, dilencileri belediye aracıyla il sınırları dışına bıraktıklarını söyledi.

İnsanların sağlığını tehdit eden açık gıda satan seyyar satıcılara da göz açtırmayacaklarını dile getiren Ökmen, "Kaldırımlarda ve şehrin belli noktalarında satış yapan seyyar satıcıların malları zabıta ekiplerince tek tek incelenerek gerekli tebligatlar yapıldı. Bu tür operasyonlar devam edecek. Kimsenin halkımızın huzurunu bozmaya, sağlığıyla oynamaya hakkı yok" dedi.

.
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2005 Salı 17:33:43
Güncelleme :6 Kasım 2005 Pazar 10:54:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?