3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Kırklar Kilisesi'nde futbol

Mardin'de, yeterli futbol ve voleybol sahası olmadığı için gençlerin sportif alanlarına kilise bahçesi ev sahipliği yapıyor.

Tarihi 12 bin yıla dayanan Mardin'de, Süryani ve Müslüman çocuklarının hafta içi ve hafta sonları birlikte futbol, voleybol oynadıkları mekanın adresi, çoğu zaman tarihi Kırklar Kilisesi'nin bahçesi oluyor. Kırklar Kilisesi Papazı Gabriel Akyüz, tarihi kentte yeterli park, bahçe ve kapalı halı saha olmadığından kilise çevresindeki Müslüman çocukları ile Süryani çocuklarının hafta içi ve hafta sonları birlikte kilise bahçesinde futbol ile voleybol oynadıklarını ve bunda bir sakınca görmediğini söyledi.

Özel ayinlerin yapıldığı günlerde ise buna zorunlu olarak izin vermediklerini belirten Akyüz, "Biz çocuklarımıza bu fırsatı vermediğimiz zaman dar, ara sokaklar ve caddelerde top oynamak zorunda kalıyorlar. Bu da düşmelere ya da trafik kazalarına neden oluyor. Yani, faturası ağır oluyor" dedi.

Tarihi kentin coğrafik yapısından dolayı çocukların futbol veya voleybol oynayacakları mekanların olmadığını söyleyen Belediye Başkanı Metin Pamukçu ise, bunun da kentin, denizden bin 85 rakım yüksekliğindeki Kırgız Tepesi yamaçlarına yayılmasından kaynaklandığını belirtti.

Futbol oynayan Hana Çil ise, kilise bahçesinde futbol oynamanın güzel bir duygu olduğunu ifade ederek, "İbadet mekanı olduğu için kaza ve belalardan da korunmuş oluyoruz. Keşke, daha geniş bir alanda doyasıya futbol oynayabilsek, ama ancak bu dar mekanlarda bu arzumuzu gerçekleştirebiliyoruz. Bu da iyi. Ya hiç oynamasaydık ne yapardık" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2005 Pazar 15:24:32
Güncelleme :19 Ekim 2005 Çarşamba 18:58:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
EvRéN IP: 85.98.26.xxx Tarih : 18.10.2005 19:48:32
Güzel salonlar spor tesisleri olsa Mardinden çok yetenekli sporcular çıkardı.