3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Mardin, 'yoga'ya sardı

Türkiye geneli 30. şubesini Mardin'de açan Sağlıklı Yaşam Derneği, ücretsiz yoga dersleri vermeye başladı. Altuntaş İş Merkezi'nde çoğunluğu genç kız ve erkeklerden oluşan bir gruba, ücretsiz meditasyon ve yoga dersleri veren rehber öğretmeni Arzu Aydın, 10 yıldır bu işi gönüllü olarak yaptığını ve herhangi bir ücret almadığını söyledi.

Derslere katılan gruba yogayı anlatan Aydın, vücudun bazı bölümlerinde çok aktif ve bazı bölümlerinde çok hareketsiz kalan enerji bulunduğunu belirterek, "Vücudun sağ tarafında soğuk bir enerji var. Bu enerjiyi ısıtarak düzeyli hale getirebiliyoruz. Sol taraftaki sıcak enerji ise suyla soğutularak uygun hale getirilebiliyor. Yogayla vücut enerjisinin etrafa duyarlılığı korunup, düşüncesiz hale getirerek insan vücudunu, ruh, beden ve beynini dinlendirilebiliyor" dedi.

Yoga felsefesinin kurucusu Shri Mataji Nirmala Devi ismindeki kadının fotoğrafı önünde yoga dersleri veren eğitmen Aydın, mumun yoga geleneğinde önemli bir yer aldığını ve mumun en masum ateş olduğunu, soğuk duyguların düşünce bazında ısıtılarak vücuda uyumluluğunun sağlanmasında etkin bir rol oynadığını söyledi. Huzurun, korkunun, kötü alışkanlıkların affedici gibi özelliklere yogayla sahip olunabileceğini öne süren Aydın, "Yoga yapan herkes kısa bir süre sonra kendinde olumlu anlamda değişiklikler hissedebilecek. Yoganın yaygınlaşması durumunda bölgede sıkça görülen ailevi sorunlar ve intihar vakaları tamamen ortadan kalkabilecek" şeklinde konuştu.

Tanıtım yapmadan arkadaş tavsiyesi üzerine bugüne kadar 100'e yakın kişiye dörderli gruplar halinde meditasyon ve yoga derslerini verdiklerini dile getiren eğitmen Aydın, dünyada 110 ülkede yaygın olan yoganın kesinlikle inançsızlığa sevk etmediğini; hatta bütün semavi dinlerde olduğu gibi insanı Allah'a yakınlaştırdığını iddia etti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2005 Cumartesi 17:50:22
Güncelleme :20 Ağustos 2005 Cumartesi 17:53:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?