4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Mardin'de fidan kampanyası

Çevre ve Orman Bakanlığı'nın organizasyonuyla bu yıl düzenlenen "15 Milyon Aileye 15 Milyon Fidan Kampanyası", Mardin'in Midyat İlçesi'nde başladı.

Mardin Valiliği ile Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yürütülen kampanyaya Midyat İlçesi'nden başlandı. Mardin'de '17 Bin Aileye 17 Bin Fidan' ile yürütülen kampanya kapsamında dağıtımına başlanan fidanlar, Midyat Köşk Meydanı'nda yapılan organizasyonla Kaymakam Mustafa Yılmaz önderliğinde tören alanındakilerin katılımıyla dağıtılmaya başlandı. Törene Kaymakam Mustafa Yılmaz, Garnizon Komutanı ve Piyade Kurmay Kıdemli Albay Kudret Erkan, Belediye Başkanı Şeyhmus Nasıroğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal, Emniyet Müdürü Yücel Buğdaycı, Ağır Ceza Hakimi Şimşek Küyük, Hakim Kenan Türk, Orman İşletme Şefliği personeli, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, günün anlam ve önemini dile getiren konuşmayı Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal yaptı. 75. Yıl İstanbul Menkul Kıymetler Borsası İlköğretim Okulu öğrencilerinin folklor gösterisiyle süren törende konuşan Kaymakam Mustafa Yılmaz, ağaç sevgisinin küçüklükten itibaren başlanması gerektiğini vurguladı. Yılmaz, "İlçemizin daha yeşil görünüme sahip olması için bunları kampanyalarla değil, içimizden gelerek, küçüklükten itibaren belirli bir yaşa gelinceye kadar yapmak zorundayız. Ağaç sevgisinin daha küçüklükten itibaren yerleşmesini istiyoruz. Bunun için bu tür törenler yapıyoruz" dedi.

Konuşmasına Peygamberimizin (SAV) güzel bir sözü ile devam eden Yılmaz, "Çoğunuz biliyorsunuzdur; 'Kıyamet kopacağını dahi bilseniz, elinizde bir fidan varsa, buna da gücünüz yetiyorsa, dikiniz'. Ağaç dikmenin ne kadar önemli olduğunu bu sözden anlamamız gerekir. Nasıl çoluğumuzu çocuğumuzu yetiştiriyorsak, ağaçlarımızı o şekilde yetiştirmeliyiz. Doğal zenginliğimizi, çevremizin güzelliğini daha da arttırmalıyız. Büyük Önder Atatürk'ün dediği gibi: Ağaçsız, ormansız vatan; vatan değildir" diye konuştu.

Geçtiğimiz yıllarda belediye, kamu kurum ve kuruluşları tarafından dikilen ağaçlar için teşekkür eden Kaymakam Yılmaz, "İlkbaharda Köy Hizmetleri ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı ile bakımını üstleneceğiz. Diktiğimiz ağaca bakmak zorundayız ve sahip çıkmalıyız. Daha güzel bir ilçe, daha güzel bir ülke ve gelecek istiyorsak, şimdiden bunun önlemini almak zorundayız. Orman olan yerlerde daha az erozyon ve deprem olur" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ve tören etkinliklerinin ardından protokol üyeleri ve törene katılanlar, fidanları alanda bulunan vatandaşlara ve öğrencilere dağıttı. Vatandaşlar, fidanları almak isterken izdihama neden olurken, kısa sürede tükenen fidanların dağıtımını yapanlar zor anlar yaşadı.

.
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2005 Perşembe 16:01:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?