3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Mardin'de yağmur ve dolu

Mardin'de aniden bastıran dolu her yeri beyaza bürürken, ikindi vakitlerinde bulutlardan dolayı havanın kararması vatandaşları tedirgin etti.

Mardin ve ilçelerinde ikindi saatlerinde yağan sağanak yağmur bir anda dolu şekline dönüştü. Sağanak yağmur anne cadde ve sokakların sular altında bırakırken, kenar mahallerde birçok evi su bastığı öğrenildi. Şehir merkezini kaplayan bulutlardan dolayı havanın aniden kararması vatandaşlar arasında tedirginlik oluşturdu. İlk defa ikindi vaktinde herhangi bir güneş tutulması olmamasına rağmen havanın kararması ile karşı karşıya kaldıklarını belirten vatandaşlardan Velit Ak, "Yaşım 25, ilk defa bu şekilde bir yağmur ve dolu ile karşılaştım. Havanın aniden kararması bizi tedirginliğe ve korkuya sevk etti.

Yani kendi kendimize sormaya başladık. Acaba kıyamet mi kopacak diye. Bugün cuma günü olmadığı için kıyametin kopmayacağını biliyorum ama içimizde biraz kuşku var" dedi. Aniden bastıran dolu taneleri görenleri hayrete düşürürken, sokakların kar yağmış gibi beyaz bir görüntü sergilemesine sebep oldu.

.
Yayın Tarihi : 1 Mart 2006 Çarşamba 21:02:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?