3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Muhtarlar sorunlarını anlattı

Mardin Valiliği tarafından Köy Alt Yapısını Destekleme Projesi kapsamında gerçekleştirilen hizmetler, muhtarlara anlatıldı.

İl Özel İdare Toplantı Salonu'nda Vali Yardımcısı Ali Candan başkanlığında İl Genel Meclis Başkanı Abdulmüttalip Bilgiçoğlu, yatırımcı kuruluş müdürleri ve merkeze bağlı 61 köy muhtarının katılımıyla toplantı düzenlendi. İl Mahalli İdareler Müdürü Hüseyin Kurtay, Köy Alt Yapısını Destekleme Projesi kapsamında gerçekleştirilen ve bundan böyle yapılacak hizmetlerin muhtarlara anlatılması ve köy muhtarlarının görüşlerinin alınması için toplantının gerçekleştiğini söyledi.

Vali Vekili Ali Candan ise şehir ortamında bulunan hizmetlerin köylü vatandaşlarımıza da sunulması için KÖYDES projesinin en iyi şekilde işletildiğini, Köylere Hizmet Götürme Birliği bütçe imkanlarının bu alanda en iyi şekilde değerlendirilerek, köyde yaşayan vatandaşların yaşam düzeylerinin yükseltilmesini hedeflediklerini ifade etti. Candan, "Köyde yaşayan vatandaşlarımızı şehirdeki imkanlarla buluşturmayı hedefliyoruz. 2006 yılında içme suyu, kanalizasyon ve yol sorunu bulunan köylerimize dönük ağırlıklı çalışmalarımız olacak. Muhtarlarımızın çalışmalar esnasında ve öncesinde fikirlerinden yararlanmak ve desteklerini almak amacıyla toplantıyı düzenledik" dedi.

Toplantıya katılan köy muhtarları, köylerinde mevcut tarım, sağlık, eğitim ve ulaşım alanlarındaki sorunları aktardı. Yatırımcı kuruluş müdürleri ise, kurumlarıyla ilgili yatırım ve hizmetlerin nasıl yapılabileceği konusunda muhtarları bilgilendirdi. Toplantı, yaklaşık 2 saat sürdü.

.
Yayın Tarihi : 23 Mart 2006 Perşembe 13:20:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?