4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Nikahımız var dostlar!

Mardin Belediyesi tarafından bu yıl ilk defa gerçekleştirilecek toplu nikah töreni için hazırlıklar devam ediyor. Eylül ayının sonlarında düzenlenecek olan toplu nikah törenini festival ortamında gerçekleştirmek istediklerini söyleyen Belediye Başkanı Metin Pamukçu, toplu nikah töreni gibi toplu sünnet şölenlerinin de geleneksel hale getirilmesi için çalışmaları olduğunu açıkladı.

Amaçlarının birtakım imkansızlıklar nedeniyle evlenemeyen çiftlere ve sünnet olamayan çocuklara bu imkanı sağlamak olduğunu kaydeden Pamukçu, "Toplu nikah töreni için bize çok sayıda başvuru var. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren dini nikahlı çiftleri evlilik cüzdanlarıyla buluşturmak için belli aralıklarla toplu nikah törenleri düzenlemeye devam edeceğiz" dedi.

Resmi nikahsız yaşamanın bir sosyal sorun olduğunu ifade eden Başkan Pamukçu, "Bu sorunun çözümü Medeni Kanun gereği şart. Belediye olarak bu sosyal sorunun çözümüne katkı sağlamaya devam edeceğiz. Yapılan toplu nikahlarla umuyorum ki, toplumumuzun kanayan yarası olan bu sorun, zaman içinde ortadan kalkacaktır. Eylül ayının sonunda düzenleyeceğimiz şölende evlendireceğimiz çiftlerimizin gelinlik ve diğer masraflarını da, belediyenin imkanı olmamasına rağmen bulduğumuz hayırsever iş adamı ve sponsorlar ile üstleneceğiz" diye konuştu.

Şölende sanatçıların konser vereceğini açıklayan Başkan Pamukçu, yöresel oyunların da sergileneceği şölene tüm Mardin halkını beklediklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2005 Perşembe 17:01:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?