3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Polis stresi sevgiye dönüştürmeli

Mardin'de emniyet mensuplarına "Olumsuz ve Stresli Ortamlarda Başarılı ve Mutlu Olma Sanatı " konulu konferans verildi.

Mardin Halk Eğitim Araçları Salonu'nda düzenlenen konferansa, İl Emniyet Müdürü İsmet Taşhan, emniyet birim amirleri ve polis memurlarıyla eşleri katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan İl Emniyet Müdürü İsmet Taşhan, polislere hitaben bu bilgi ve konferansların birer hazine değerinde olduğunu belirterek, topluma ve insanlığa yararlı olma yolunda ilerleyen polislerden, kendilerini her konuda yetiştirmelerini istedi. Konferansa konuşmacı olarak katılan araştırmacı yazar 3. Sınıf Emniyet Müdürü Abdullah Şahin 2 saat boyunca dinleyicilere stres ve yaşam hakkında bilgiler verdi. Konuşmasında sık sık stresin yaşamın kendisi olduğunu vurgulayan araştırmacı yazar Abdullah Şahin, günlük hayatta heyecan olmadan başarı kazanmanın mümkün olmadığını söyledi. Şahin, stresin etkilediği alanların günlük hayatta karşımıza çıkan etkenlerden kaynaklandığını ifade ederek, "Özellikle bedeni, zihni, ruhi, ailevi, ekonomik, sosyal ve çevresel mesleki alanlarda karşımıza çıkan stresin sağlığımızı etkilediğini görüyoruz. Bu nedenle her ne kadar stresli bir hayat yaşıyorsak, mutlaka bunu sevgiye dönüştürmemiz gerekir. Siz istemedikçe ve arzu etmedikçe hiçbir şeyi başaramazsınız. Sizi strese sokacak durumları önceden belirleyin ve bu gibi durumlarla nasıl baş edebileceğinizi, kendinizi nasıl gevşetebileceğinizi planlayın" dedi.

Geçmişteki deneyimleri, stresle mücadele yollarını geleceği planlamakta kullanmayı tavsiye eden Şahin, "Geçmişteki yanlış düşünce, tutum ve davranışlarınızı belirleyip onlardan kurtulun. Kaygılanacağınızı düşünerek hastalık belirtilerini beklemeyi bırakın. Bu tür düşünceleri kafanızdan uzaklaştırıp gevşemeyi ve rahatlamayı düşünerek zihninizi dinlendirin. Fark ettiğiniz her yanlış tutum ya da elde ettiğiniz her küçük başarı doğru yolda atılmış büyük bir adımdır. Ama en önemlisi ise sizin içinizdeki sevgiyi açığa çıkarmaktır" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2005 Salı 12:30:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?