3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Tehlikeli oyun

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde yer alan Suriye sınırındaki mayınlı arazide yağmur yağışı sonrası mayınlar toprak üstüne çıkarken, çocuklar tarafından bulunan bir mayın polislere teslim edildi.

Nusaybin ve Suriye'nin Kamışlı İlçesi sınır bölgesinde bulunan mayınlı bölge çocukların oyun alanı, mayınlar da çocukların adeta oyuncağı haline geldi. Çocukların, korkunç tehlikenin bilincinde olmadan mayın tarlasından çıkararak şehir merkezine getirdikleri bir mayın daha polise teslim edildi. Duyarlı bir vatandaşın çocukların ellerindeki mayını fark ederek polise haber vermesi üzerine, vatandaşlar tarafından etrafına sebze kasaları konularak koruma altına alınan mayının çevresinde polis tarafından güvenlik önlemi alındı. Çocuklardan oluşan meraklı kalabalık, mayının çevresinden uzaklaştırıldı.

Mayını nasıl çıkardığını anlatan çocuklardan C.Ü. (10), "Biz arkadaşlarımızla mayın tarlasında bazen oyun oynamaya gidiyoruz. Top oynamaya gittiğimizde bu mayını da orada bulduk ve çıkardık. Mayını biraz top oynar gibi birbirimize attık, daha sonra şehre getirdik.

Arkadaşlarımızla hurdacıya satacaktık" dedi. Hurdacının yolunu tutan çocukların ellerindeki mayını fark eden Hasan Dağ isimli vatandaş, "Çocukların elinde mayını görünce hemen ellerinden aldım ve 'Çocuklar bu mayındır, elinizde patlarsa ölürsünüz' diye onları uyardım. Ardından mayını Cumhuriyet Caddesi'ndeki dükkanımın kaldırımına bıraktım. Çevresini boş tahta kasalarıyla çevirerek güvenlik altına aldım ve 155 Polis İmdat ekiplerine haber verdim. Polis ekipleri, mayının çevresini güvenlik kordonu altına aldı. Yapılan inceleme sonunda kolay patlamayacağı anlaşılınca başkomiser tarafından poşete konulan mayın, Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü" diye konuştu.

Mayının Mardin'den gelecek olan bomba imha ekiplerine teslim edileceği öğrenilirken, vatandaşlar ise Nusaybin'de bir bomba imha ekibinin olmamasından yakındı. Bu arada, birçok vatandaşın ölümüne ve yararlanmasına neden olan 46 bin dönümlük mayınlı arazinin ihale yoluyla temizleneceği ve mayın sahası temizleme ihalesinin 15 Şubat 2006 tarihinde Mardin Defterdarlığı'nda yapılacağı belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2006 Pazar 16:37:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?