4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Yuvada duygusal buluşma

Mardin'de Musa Cihaner Çocuk Yuvası'nda kalan 152 çocuk için, Mardin Valiliği bir gece düzenledi.

Yurdun spor salonunda düzenlenen gecede Vali Temel Koçaklar, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fahri Kır ve Belediye Başkanı Metin Pamukçu, çocuklarla halay çekti.

Kendilerine bayram harçlığı ve çeşitli hediyeler dağıtan Vali Temel Koçaklar, Belediye Başkanı Metin Pamukçu ve Tugay Komutanı Fahri Kır'ı kapıda karşılayan çocukların ziyaretçilere dakikalarca sarılması, duygulu anların yaşanmasına sebep oldu.

Vali, başkan ve komutanın bulunduğu protokol sandalyelerinden ayrılmayan çocuklar, kendilerine ikram edilen yiyecekleri sandalyelerin önünde yerde oturarak yedi. Çocuklar Tugay Komutanlığı'nda görevli askerlerin çaldığı müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi ve yöneticilerle halay çekti. Ziyaret ettikleri yuvada çocuklarla ilgilendiklerini belirten Vali Temel Koçaklar, bayram öncesi yuva çocuklarına harçlık ve çeşitli hediyeler vermeyi de gelenek hale getirdiklerini söyledi.

Gecede Süryani Deyrul-Zafaran Manastırı Metropoliti Nuri Salibe Özmen de, yuva çocuklarıyla yakından ilgilenerek sorunlarını dinledi. Bu arada, çocuk yuvasında kalan çocuklardan bazıları yurttan memnun olduklarını belirtirken, bazıları ise dayak yediklerini ve haksızlığa maruz kaldıklarını ileri sürdü. Yurt temsilcisi Vahide İşleyen ise, yurtta rahat olduklarını ve arkadaşlarıyla oluşturdukları ortamın aile ortamını aratmadığını ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2005 Cuma 15:01:08
Güncelleme :6 Kasım 2005 Pazar 10:53:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?