18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

İşte vasıflı avcılar

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde, Halk Eğitim Merkezi (HEM) ile Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'nün işbirliğiyle açılan avcılık kursunu başarıyla tamamlayanlara sertifikaları törenle verildi.

Toplam 32 saatlik kurs süresini tamamlayarak girdikleri sınavı başarıyla geçen 32 avcıya, Kızıltepe HEM'de belgeleri törenle verildi. Avcılık eğitimine büyük önem ve destek veren Kızıltepe Kaymakamı Recai Akyel'in de katıldığı sertifika töreninde, Çevre Orman İl Müdürü İsmail Ersoy, Milli Eğitim İlçe Müdürü Dr. Mehmet Aksoy, Kızıltepe HEM Müdürü Bedi Demir ve sınavda başarılı olarak belge almaya hak kazanan avcılar da hazır bulundu.

Törende konuşma yapan Çevre ve Orman İl Müdürü İsmail Ersoy, Avrupa Birliği'ne girmeye hazırlandığımız şu günlerde bilinçli, kültürlü ve devamlılık ruhuna sahip avcılara ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, "Avcılık belgesi almak için Avcı Eğitim Kursu'nu bitirme belgesi olması gerekmektedir. Avcılık belgesi, avlanmanın kontrol altına alınması ve yasal bir zeminde yapılmasını sağlamak içindir. Amacımız, eğitimli ve bilinçli avcılar yetiştirmek, yetişmiş olanlara sınav neticesinde sertifika vermektir. İşte bugün, bu kursu başarıyla tamamlayıp belge almaya hak kazanan arkadaşlarımızı kutluyorum" dedi.

Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen ve 9 gün süren kurs süresince, avcı adaylarına ekoloji ve çevre bilincinin korunması, avcılık tarihi, felsefesi, psikolojisi ve özü, avcılıkta ahlaki değerler, yurdumuzdaki av hayvanları, av köpekleri ve avda kullanılan yırtıcı hayvanlar, sağlık bilgisi, av için gerekli bilgiler ve mevzuatlar konuları hakkında bilgi verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2005 Pazartesi 17:57:08
Güncelleme :29 Ağustos 2005 Pazartesi 18:44:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cesur timur IP: 81.213.179.xxx Tarih : 18.10.2005 17:03:50
:) degerli avseverlere buradan diyecegim şudur ki asla unutmasinlar bu lafi :''ava giden avlanir''... av sırasında cok dikkatli olmalarını istiyorum...