22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Kaymakamlık engelliye kol kanat gerdi

Mardin'in Kızıltepe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 31 engelli vatandaşa yardım yapıldı.

Kızıltepe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca, köy ve mahalle muhtarlarıyla yapılan incelemeler sonucunda yardıma muhtaç 31 engelli vatandaşa, protez kol ve bacak, işitme cihazları, tekerlekli sandalye ve motorlu engelli aracı yardımı yapıldı.

Kızıltepe Kaymakamı Recai Akyel, engelli vatandaşlara yardımda bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı başkanlığı ve mütevelli heyeti kararıyla, ilçemizdeki engellilerimize günlük yaşamlarını kolaylaştıracak çeşitli yardımlarda bulunduk. Engelli vatandaşlarımıza yardımcı olmak başlıca görevimizdir. İçinde bulunduğumuz yıl içerisinde şu ana kadar Kızıltepe'de 31 engellimizi kapsayan yardım çalışmalarımız oldu. Bundan sonra da benzer faaliyetlerimizin süreceğine inanıyorum" dedi.

Vakıf tarafından kendisine motorlu engelli aracı verilen Salih Adan da (32), yapılan yardımlardan dolayı teşekkür ederek, "Belden aşağı felcim. Hayatım boyunca böyle bir özürlü aracımın olmasını hayal etmiştim. Bugüne kadar koltuk değnekleriyle yürümeye çalışıyordum. Ancak çok zorlanıyordum. Başta Kaymakamımız Recai Akyel olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2005 Cumartesi 11:29:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?