1
Haziran
2024
Cumartesi
KADIN

Okuma-yazma seferberliği

Midyat’ta açılan okuma-yazma kurslarına, kadınlar büyük ilgi gösteriyor. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, ilçede okuma yazma seferberliği başlattı.

Merkez, Belde ve Köylerde açılan I. ve II. kademe okuma-yazma kurslarına 200 kadın devam ediyor. 146 bayan da okuma yazma kursunu başarıyla tamamladı. Fahrettin Önen İlköğretim Okulu’nda açılan I. kademe kursa ise 26 kadın devam ediyor.

Ulusal eğitime destek kampanyası kapsamında okuma yazma kursu açtıklarını belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü Rıdvan Pekacar şöyle dedi:

"Okur-yazar olmayanların oluşturduğu oranı asgari düzeye indirmek için elimizden geleni yapacağız. Gün gelecek bütün yurttaşlarımız okuma-yazma öğrenecek. Okuyarak öğrendikleri bilgileri günlük yaşamlarında uygulayacak ve böylece işlerinde daha verimli ve başarılı olacaklardır.''

Derslerle aralarının gayet iyi olduğunu söyleyen bayanlar ise, “Bizleri okuma çağımızda okutmadılar; biz de okumanın yaşı olmaz diyerek, bu kursa başvurduk. Doktora gittiğimizde bile hastalığımızı anlatamıyoruz. Yanımızda okuma-yazma bilen birisi olmasa evden dışarı çıkamıyoruz. Büyük sıkıntı çekiyoruz. Kursu bitirdiğimizde artık kendi başımıza, kimseye bağlı kalmadan işlerimizi görebileceğiz.” dediler.

Kurs öğretmeni Yılmaz Ölmez, “Kendimize, ailemize, çevremize, ulusumuza, insanlığa yararlı olmak, okuma-yazma öğrenmekle başlar. İlköğretim başarıya ve mutluluğa açılan ilk kapıdır. Okuryazar olursak, yurdumuz çabuk kalkınır. Hem biz hem de milletimiz mutlu olur.
İlköğretimin önemine inanan M. Kemal Atatürk harf devrimini gerçekleştirmiştir. Harf devriminin sonucu olarak ülkemizde okuma-yazma oranında büyük artışlar olmuştur.
Hafta sonları yetişkinlere yönelik okuma-yazma kursu devam etmektedir. Dileğimiz, gün geçtikçe ilginin artmasıdır” şeklinde konuştu.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2006 Cumartesi 22:07:17
Güncelleme :3 Haziran 2006 Cumartesi 15:11:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?