1
Haziran
2024
Cumartesi
KADIN

Okumaya teşvik

Midyat’ta açılan okuma yazma kursunu başarıyla tamamlayan 80 kadına gıda yardımı yapıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde verilen okuma-yazma kursları, bölge halkından büyük ilgi görüyor. Kursa katılan kadınlar, "Kız çocuğunun okumasına gerek yok" zihniyetini kırmak için azimle kursa katıldıklarını söylediler.

Esentepe İlköğretim Okulunda hafta sonları günde 5 saat eğitim alan kadınlar iki aylık Birinci Kademe kursunu başarıyla tamamladılar.

Kadınların okuma yazma kurslarına ilgi göstermesi için üzerine düşen görevi yaptıklarını kaydeden Kaymakam Mustafa Yılmaz, özellikle erkeklerin bu kampanyaya destek vermesini ve kadınlara yardımcı olmalarını istedi.

Okuma yazma kursundaki kadınları dinleyen Kaymakam Mustafa Yılmaz, maddi durumu düşük ailelere yardım yapacağını, birinci ve ikinci kademe kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerlerin açık öğretime devam etmeleri halinde maddi destek vereceğini söyledi.

Birçok yetişkinin, kucağında bebeği, yanında çocuğuyla birlikte okuma yazma kursuna katılması, bölgede okuma ve yazmaya verilen önemi bir kez daha gözler önüne seriyor. Çocuklarının okuma yazma öğrenmesini kıskanıp, yaşları ilerlemesine rağmen okumanın önemini kavrayan kursiyerler büyük bir azimle okuma yazma öğreniyorlar.

Kaymakam Mustafa Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şehmus İleri ve Kaymakam Özel Kalem Müdürü M. İsa Kurnaz gıda yardımı dağıtımında hazır bulundu.

Okuma yazma kurslarına ilginin çok büyük olduğunu belirten Kaymakam Mustafa Yılmaz, okuma yazma bilmeyen bir tek insanın bile kalmaması için çalışacaklarını kadınların okuma-yazma kursuna katılmaları için de herkesten destek beklediklerini söyledi.

Kurs öğretmeni Ergül Kılıç, kursiyerlerin çok azimli olduklarını ve onlara okuma yazma dışında günlük hayatta işlerine lazım olacak bilgileri de öğrettiklerini söyleyerek, "Özellikle yetişkin erkek ve bayanlarımızın bütün zorluklara rağmen kucaklarında çocuklarıyla gelip okuma yazma öğrenmeye azmetmeleri beni çok duygulandırıyor ve sevindiriyor" şeklinde konuştu.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2006 Salı 22:48:20
Güncelleme :3 Haziran 2006 Cumartesi 15:09:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?