5
Mayıs
2024
Pazar
KİTAP

'Uygarlıklar Şehri Harran'

Şanlıurfa Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından başlatılan '63. Şehirde 63 Eser' projesi kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla 'Uygarlıklar Şehri Harran' adlı kitap bastırıldı.

Şanlıurfa'ya özgü tanıtım sloganlarıyla '63. Şehirde 63 Eser' projesi kapsamında daha önce 'Kültür Şehri Urfa', 'Şiir Şehri Urfa', 'Müze Şehri Urfa', gibi 37 eseri hayata geçiren Kültür ve Turizm Müdürlüğü 38. eser olarak 'Uygarlıklar Şehri Harran' adlı kitabı 5 bin adet bastırarak hayata geçirdi. 'Uygarlıklar Şehri Harran' adlı eserde Harran ilçesinin tarihi bilgileri ve 10 bin yıl öncesine dayanan yerleşim bilgileri, Harran Höyüğü, Harran Üniversitesi'nin kurulduğu alanla ilgili tarihi bilgiler, Halep Kapısı, Harran Şehir Surları, Harran Ulu Camii, Harran Kümbet Evleri, Harran İç Kale, Şeyh Hayat El Harrani Camii ve türbesi, İmam Bakır Camii ve türbesi, Çoban ve Bazda mağaraları, Han El Barur, Şuayb Antik Kenti, Hz. Şuayb Mağarası, Pognon Mağarası, Tanrı Kabartması ve Venüs Anıt Mezar Tapınağı'na ait bilgilerin yer aldığı öğrenildi.

5 bin adet bastırılan 'Uygarlıklar Şehri Harran' adlı eserle Şanlıurfa'nın tanıtımının yapılarak turizmde artış göstereceği hedefleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 17:08:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?