6
Mayıs
2024
Pazertesi
ŞANLIURFA

İsmail Taşkıran


İsmail TAŞKIRAN   (1966- ) 

Eğitimci, yazar.1966, Şanlıurfa doğumlu. İ. Hekim Taşkıran adını da kullandı. İlkokulu doğduğu yerde okudu. Aydın Nazilli Sümer Ortaokulunu parasız yatılı öğrencisi olarak bitirdi.İzmir Atatürk Lisesinde başladığı lise öğrenimini Adana Erkek Lisesinde tamamladı (1988).

100.Yıl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünü bitirdikten ( 1996) sonra bir yıl Azerbaycan’ın Şeki şehrindeki Bir Türk kolejinde “Dünya Tarihi Dersi” okuttu. Adana’da çıkarılan Yenidevran gazetesinde köşe yazarlığı yaptı.1998 ‘den itibaren MEB okullarında tarih öğretmeni olarak çalıştı. 

Şiir ve yazı hayatına daha orta öğrenim çağında başladı.Lise öğrenimi döneminde Milli Eğitim Bakanlığından şiir dalında Türkiye ikinciliği ödülünü aldı.İlk inceleme- araştırma röportajı “ Adana Köprübaşı Otur Güneşe Karşı” başlığı ile Zaman gazetesinde yayımlandı (1988).

Üniversite öğrenciliği sırasında ulusal bir televizyonun Van temsilciği ile yerel bir TV ve radyonun genel müdürlüğünü yaptı. Üniversite bünyesinde çıkarılan Süphan dergisinin hazırlığında görev aldı. Bu arada Samanyolu isimli dergide “ Cahit Sıtkı Tarncı’nın Şiirlerinde Hayat Değirmeni” isimli çalışması yayımlandı. 

Eserleri: 

Araştırma : Tarih Perspektifinde Benu Nümeyr ve Harran Aşiretleri ( 1999).
 
Roman: Direniş (2001).

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar