6
Mayıs
2024
Pazertesi
ŞANLIURFA

M.Atilla Maraş


M.Atilla MARAŞ   (1949- ) 

Şair, yazar.Urfa’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Urfa’da tamamladı. 1971’de Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ni bitirdi. Tarım Öğretmenliği, İşletme ve Proje Mühendisliği, Türkiye Zirai Donatım Kurumu Urfa Bölge Müdür Yardımcılığı ve Müdürlüğü ile Mersin, Eskişehir ve Balıkesir TZDK Bölge Müdürlüğü yaptı. TZDK Genel Müdürlüğü’nde Müşavir olarak çalıştıktan sonra emekli oldu. 

Yazı hayatına lise yıllarında başladı. 1965’te ilk şiir bir mahalli gazetede yayınlandı. 3 arkadaşıyla Urfa’da Balıklıgöl dergisini çıkardı. 1967’de yazdığı Aney şiiriyle tanındı. 1981’de Şehrayin adlı şiir kitabıyla Türkiye Yazarlar Birliğince "Yılın Şairi" seçildi. 1989’da Yugoslavya’da "Struga Şiir Akşamları"nda ve 1990’da "Dünya Şiir Okuma Şenliği"nde Türkiye’yi temsil etti. 

1991’de merkezi Hindistan’ın Madras kentinde bulunan "Uluslar arası Şairler Akademisi" tarafından "Uluslar arası Seçkin Şair" ödülü ile ödüllendirildi. Kendisine 1992’de merkezi ABD’nin Kaliforniya kentinde bulunan "Dünya Kültür Sanat Akademisi" tarafından "Fahri Edebiyat Doktoru" payesi verildi. Çok sayıda şiir ve araştırma yazıları ile kitapları bulunmaktadır.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar