19
Mayıs
2024
Pazar
BİRECİK - ŞANLIURFA

Aşırı yağmura dayanamadı

Şanlıurfa’nın Birecik İlçesi’nde hafta içi etkili olan yağmur, pamuk tarlalarını su altında bırakırken, ilçe merkezinde bir evin yıkılmasına yol açtı. 8 kişilik bir ailenin oturduğu ev, yağmur sebebiyle yıkılırken, enkaz altında kalan 3 araç hasar gördü.

Ramazan Bayramı’ndan sonra Şanlıurfa’nın Birecik İlçesi’nde etkili olan sağanak yağış yaşamı olumsuz etkiledi. Özellikle pamuk ekili arazilerin büyük bölümünün sular altında kaldığı ilçede, tarlalar çamur deryasına döndü. Etkili olan yağışlar Kurtuluş Mahallesi eski Urfayolu Caddesi’nde bir kaya üzerine yapılan Abdullah Çoban’a ait evin yıkılmasına neden oldu. Yumuşayan toprağın çözülmesiyle birlikte yıkılan evde yaşayan 8 kişi sağ olarak kurtulurken, garaj üzerine yıkılan enkazların altında kalan bir kamyonet ile 2 otomobil hasar gördü.
Çoban ailesinin en büyük çocuğu olan Halil Çoban (19), yağmurun yağdığı sırada ev içinde çatlakların oluşmasıyla birlikte evi boşalttıklarını belirterek, "Biz çıktıktan 15 dakika sonra ev, içindeki eşyalarla birlikte yıkıldı" dedi.

Bu arada yıkılan enkaz altında kalan kamyonet ve bir otomobil vinçler yardımıyla kurtarılırken, evin altında kalan bir otomobilin ise yapılacak enkaz temizliğinden sonra çıkarılacağı öğrenildi.

birecik
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2004 Cumartesi 11:35:06
Güncelleme :19 Temmuz 2005 Salı 11:30:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?