4
Mayıs
2024
Cumartesi
BİRECİK - ŞANLIURFA

Seçim anketi, vatandaşları kızdırdı

BİRECİK'TEKİ SEÇİM ANKETİ, VATANDAŞLARI KIZDIRDI

12 haziranda yapılacak seçimler öncesinde anketlerle partilerin oy oranlarını tespit etmeye çalışan özel şirketlerin uygulamaları, Şanlıurfa'nın Birecik ilçesindeki vatandaşları ve parti yetkililerini kızdırdı.

Merkezi İstanbul' da bulunan özel bir şirket, 13 AK Parti milletvekili aday adayının bulunduğu Birecik ilçesinde sadece üç adayla ilgili sorular yöneltince, partililerin ve aday adayı yakınlarının hışmına uğrayarak Birecik ilçesini terk etmek zorunda kaldı. Vatandaşlar ilçelerinde yanlı anketlere izin vermeyeceklerini ifade etti.

Rekor adaylarıyla Türkiye'nin dikkatini çeken ve AK Parti'nin 341 milletvekili aday adayıyla adından sıkça söz ettiren Şanlıurfa'da özel bazı şirketlerin uygulamak istediği seçim anketleri halkın tepkisini çekti. Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde anket çalışmaları yürüten anketörler aday adaylarının yakınlarının hışmına uğrayarak Birecik'ten sınır dışı edildiler. Merkezi istanbulda bulunan özel bir anket şirketine bağlı üç anketör, sabahın erken saatlerinde Birecik ilçesine gelerek burada anket çalışmaları

yapmaya başladı. İddalara göre vatandaşlara, AK Parti'den 13 aday adayının bulunmasına rağmen sadece üç aday adayıyla ilgili bilgileri soru olarak yönelten anketörler, diğer aday adaylarının yakınları ve taraftarlarıyla tartıştı. Anketi sadece üç aday adayı için uyguladıklarını ve sonuçları Ankara'ya Genel Merkeze ve diğer partilerin Ankara genel merkezlerine göndereceklerini ifade eden anketörler, bu kez de halkın hışmına uğradı. Partililer ve aday adayı taraftarlarıyla tartışan anketörler yaşanan arbede

sonucunda anket çalışmalarını yapamadan Birecik ilçe sınırlarını terk etmek zorunda kaldı.

İl genelinde 341 aday adayının bulunduğu Şanlıurfa'da Birecik ilçesinden 13 aday adayı yer alıyor. Anketörleri Birecik'ten kovan partililer ve aday adayı yakınları, diğer ilçe teşkilatlarını ve aday adaylarını da uyararak bu tür anketlerin taraflı yapılmaya çalışıldığını bildirdiler.

Konuyla ilgili AK Parti Genel Merkezi'ne ulaşan partililer AK Parti Genel Merkezi tarafından Şanlıurfa'da uygulanan bu tür bir anket olmadığını ifade edince rahatladılar. Anket şirketini arayarak bilgi almak isteyen vatandaşlar şirket yetkililerinin de yapılan anketin farklı amaçlarla yapıldığını ifade ederek AK Parti Genel Merkeziyle ilgisi olmayan farklı bir kuruluş için bu anketi yaptıklarını ancak anketörlerden kaynaklanan hatadan dolayı böyle bir olumsuz sonuç ortaya çıktığını ifade ettiler.

Konuyla ilgili duygularını dile getiren MHP eski İlçe Başkanı Hüseyin Tümen, "Bazı odaklar insanların kafasını karıştırmak amacıyla ilçemizde anket çalışması yapmak istemiş, sadece AK Parti'den 13 aday adayının bulunduğu ilçemizde diğer patilerin aday adaylarıyla birlikte yüzlerce aday adayı bulunuyor. Anketörler sadece 3 aday adayını ön plana çıkaran bir uygulama yapmaya kalkmış ve Birecik halkının tapkisine neden olmuşlardır. Yaşanan arbedenin ardından ilçeyi terk etmek zorunda kalan anketörlerin bu

haksız çalışmaları diğer ilçelere de duyurulmuştur. Herkes adil ve demokratik usullerle yarışmak zorundadır. Böyle şeylere izin verilmemelidir. Konuyu bütün partilere ve Ankara'daki genel merkezlerine bildirdik. Halkın infialine neden olacak ve bazı adayları ön plana çıkaracak böyle yalan dolan anketlerle kim kimi nasıl kandırmayı düşünüyor bunu herkes biliyor" dedi.

Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı da, olayı doğrulayarak merkezi İstanbul'da bulunan anket şirketini aradığını ve yapılanın yanlış olduğunu kendilerine ilettiğini ifade ederek, "Seçim öncesi Birecik ve Şanlıurfa halkını kimsenin kızdırmaya hakkı yok. Seçimlerin olaysız ve demoratik usullerle yapılması için herkes üzerine düşeni yapmalı ve seçmenlerin kafasını karıştıracak bu tür saçma sapan anket uygulamalarından vazgeçmelidir" dedi.

BİRECİK'TEKİ SEÇİM ANKETİ, VATANDAŞLARI KIZDIRDI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2011 Çarşamba 11:25:01
Güncelleme :8 Nisan 2011 Cuma 16:45:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?