19
Mayıs
2024
Pazar
BİRECİK - ŞANLIURFA

Birecik projelerini Of'ta hayata geçirdi

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde Trabzon'un Of ilçesine atanan Kaymakam Tuncay Sonel, Birecik ilçesindeki projelerini tek tek Of ilçesinde hayata geçiriyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde 2008'de başlatılan "Ana Kız Okuldayız Kampanyasına" ilgi çekmek ve teşvik etmek amacıyla Of Kaymakamlığı'nca "Öğren Okuma Yazmayı Al Altınlı Diplomayı" Projesi kapsamında okuma yazma bilmeyen bin 296 vatandaşa ulaşıldı.

Of Kaymakamı Tuncay Sonel, "Altı ay öncesine kadar 10 okuma yazma kursundaki kursiyerimiz 103 iken yaptığımız ekip çalışmasıyla açtığımız 94 kursta bin 296 okuma yazma bilmeyen vatandaşımıza ulaşılmıştır. Öncelikle alan taramalarında öğretmeniyle, muhtarıyla, imamıyla okuma-yazma bilmeyen vatandaşlara ulaştık. Ayrıca lise, yüksek okul mezunu olan 53 usta öğreticiye de istihdam sağlayarak halk eğitim bünyesinde evlerde, camilerde, okullarda kurslar açtıklarını, yazı tahtasından kırtasiyesine kadar destek vererek bin 296 kursiyere ulaşıldı. Okuma-yazma öğrenenlerin tamamına altınlı belgelerinin yanı sıra bu projede başarılı olan görevlilere takdirname verilecek. En başarılı 14 usta öğretici ve öğretmenin de Halep ve Şam gezilerine gönderilecektir" dedi.

Of Kaymakamı Tuncay Sonel, Mayıs'ın üçüncü haftasında çay sezonu başlayacak olması nedeniyle devam edilen okuma yazma kurslarına sonbahar itibariyle yine hız verileceğini ve bu çalışmaların okuma-yazma bilmeyen tek bir vatandaşın kalmayıncaya kadar devam edeceğini belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 10:20:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?