22
Mayıs
2024
Çarşamba
BİRECİK - ŞANLIURFA

Birecikli genç kızlar tezgah başında

Birecik ilçe Kaymakamlığı ile Turizm Geliştirme Vakfı tarafından başlatılan istihdama yönelik kursta genç kızlar otantik Birecik bezi üretemeye başladılar. 

Birecik’in Ayran Beldesi’nde düzenlenen otantik bez dokuma kursuna 10 genç kız katıldı. 

Genç kızların meslek sahibi olmasını sağlayan ve Birecik’e ait otantik bezin yok olmasını önlemek amacıyla düzenlenen kurs, köylüler için de ek bir gelir oldu. Tezgah başında günde 8 saat çalışan kursiyerler günde 15 metre bez dokuyabiliyor. Yüzde altmışı keten yüzde kırkı pamuk ipliğinden yapılan kumaşlar el sanatları ve gömlek yapımında kullanılacak. Eğer kumaş Türkiye piyasasında yer tutarsa proje genişletilerek tüm ilçe köylerinde yaygınlaştırılacak.
Ayran Beldesi’nde gerçekleştirilen kursta incelemelerde bulunan Birecik Kaymakamı Tuncay Sonel, gençlerin bu şekilde çalışmalarını görmenin mutluluk verdiğini söyledi. Birecik’e has otantik bezin sağlıklı olmasıyla dikkat çektiğini kaydeden Sonel, üretilen bezin oldukça kaliteli olduğunu belirtti. 

Kaymakam Sonel, kursiyerlerin ürettiği bezleri 3-8 Nisan tarihlerinde Ankara'da yapılacak olan
Uluslararası İSAF 2007 fuarında görücüye çıkaracaklarını kaydetti.
İHA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2007 Cuma 11:17:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
leyla teksöz IP: 85.110.172.xxx Tarih : 16.02.2008 21:19:28

selam ben birecikten leyla ben birecikte yaşıyorum alah kaymakamımızdan razı olsun.biz güneydoğu anadoluda yaşıyoruz kızlar okutulmaz burada.kızların çoğu adana tarafına çapa yapmaya gönderilir pamuk toplamaya gönderilir. kaymakamımız böyle atölyeler açmaya devam ederse kızların çoğu pamuk ve çapadan kurtulur...........