18
Mayıs
2024
Cumartesi
BİRECİK - ŞANLIURFA

Birecik'te Kelaynak Festivali

Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'nde bu yıl 18.'si düzenlenen Kelaynak ve Çevre Festivali coşkulu törenlerle başladı. Festivalin açılışına katılan DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Birecik Belediyesi tarafından organize edilen 18. Kelaynak ve Çevre Festivali törenlerle başladı. İlçe meydanında gerçekleştirilen festivale, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, AKP İstanbul Milletvekili Nevzat Yalçıntaş, bürokratlar, siyasiler ve vatandaşlar katıldı. Müzik gruplarının konserleri ve folklor ekiplerinin gösteri yaptığı festivalde renkli görüntüler yaşandı.

Festival sebebiyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren gençlere ödüllerini veren DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, İHA muhabirinin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Türkiye gündemini uzun süreden beri meşgul eden imam hatip liseleri ve YÖK Kanun Tasarısı'yla ilgili görüşlerini açıklayan DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, "Bu kadar önemli bir reformu, reform olmayan bir tasarıyla geçirmekte doğru değil. İnsanları rahatsız edecek ayrımcılığa sebep vermemek için herkesin hassasiyet göstermesi gereken konu. İnsanların rencide edilmemesi ayrımcılığa tabi tutulmaması, genç insanların onurunu kırıcı davranışlardan uzak durulması gerekiyor. Ancak hükümetin kanun tasarısı ihtiyaca cevap vermiyor. İmam hatip menşeli insanların hakir görülmesine ben karşıyım. Onların bu şekil rahatsız edilmesi bizi rahatsız eder" dedi.

Türkiye'de yaşanan ekonomik gelişmelerle ilgili hükümeti eleştiren Ağar, ekonomide sanal bir tablo çizilmeye çalışıldığını ifade ederek, bu hükümet döneminde dış borçların 71 milyar dolar arttığını söyledi. Hükümetin ekonomide işler iyi demesinin inandırıcı olmadığını vurgulayan Ağar, "Ekonomide niye yatırım olmuyor, niye işsizlik sorunu çözülmüyor. Bütün bunların hepsi bu hükümetin Ecevit Hükümeti'nden farklı bir modelinin olmamasından kaynaklanmaktadır. Güveni henüz sağlamış değillerdir. Yatırımcı böyle bir geleceği görememiştir. Ekonomi suni dengeler üzerinde. Kaynağı belli olmayan dolar girişi bitince birden bire piyasada Türk Lirası gerçek değerinin üstünde değerlenmiştir" diye konuştu.

"AB SÜRECİ TÜRKİYE'NİN KADERİ"
Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik sürecini de değerlendiren DYP Lideri Ağar, şunları söyledi:
"AB süreci Türkiye'nin hak edilmiş kaderidir. Uzunca bir zamandan beri Meclis'te ciddi çalışmalar yapılmıştır. Toplumda belirgin konsensüs vardır. Müzakere tarihinin verilmesi de yetmez, kısa dönemli perspektif verilmesi lazım. Biz bu konuda yapılanlara desteğimizi sürdürüyoruz. Ancak AB'nin bakış açısının değişmesi, ön yargıların değişmesi lazım. Türkiye'nin varlığı AB'ye güç katacaktır. AB, özellikle Kafkaslar, Ortadoğu gibi kritik bölgelerde etkin bilme olamamaktadır. Türkiye'nin varlığı AB'ye katkı getirir."

Irak ve Filistin'de yaşanan olaylarla ilgili görüşlerini de açıklayan DYP Lideri Mehmet Ağar, "Irak ve Filistin'de yaşananları kabul edebilmek mümkün değil. Dünyanın tarihten silmek istediği manzaralar tekrar yaşanmaktadır. Türkiye'de bunu kabullenemez. Ancak hükümet buralarda denklem dışı olduğu için sivil toplum kuruluşu gibi demeçlerle yetinmektedirler. Milleti rahatsız eden görüntülerin sorumluları hukuk yoluyla hesap vermelidir" şeklinde konuştu.

ŞANLIURFA - İHA
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2004 Pazar 16:06:42
Güncelleme :19 Temmuz 2005 Salı 11:44:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?