22
Mayıs
2024
Çarşamba
BİRECİK - ŞANLIURFA

Hayırsever işadamından sağlık ocağı

Birecik İlçesi'nde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saadettin Bilgin, sağlık ocağı yaptıracak.


Birecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saadettin Bilgin'in İlçeye bağlı Altınova köyüne yaptıracağı sağlık ocağının protokolü Şanlıurfa Valiliği'nde düzenlenen bir tören ile imzalandı Birecik Kaymakamı Tuncay Sonel, işadamı Saadettin Bilgin ile Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Dr. H. Nevzat Yetkin'in katıldığı imza töreninde konuşan Vali Yusuf Yavaşcan, devletin yaptığı hizmetlere vatandaşların katkısının kendileri için önemli olduğunu söyledi.


Vali Yusuf Yavaşcan, "İlçenin Altınova köyünde yaptırılacak olan sağlık ocağı 8 köyden 5 bin 200 kişiye sağlık hizmeti verecek. Saadettin Bilgin hayır yapmanın tadına varmış. Daha önce de eşi ve kendisi adına geçen yıl Birecik'te yaptırdığı okulun protokolünü imzaladık. Şimdide sağlık ocağı protokolü imzalıyoruz. Saadettin Bilgin'i tebrik ediyorum" dedi.


Birecik Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Saadettin Bilgin, ilçemizdeki bazı köylerde sağlık ocağına ihtiyaç duyuluyordu. Kaymakamımız Tuncay Sonel'in teşviki ile bu sağlık ocağını yaptırmaya karar verdim" şeklinde konuştu.


Vali Yusuf Yavaşcan ile Birecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saadettin Bilgin yaptırılacak olan sağlık ocağının protokolünü imzaladı. Yapılacak sağlık ocağının girişinde sağlık hizmeti, üst katına da 2 lojman yeralacak. Altınova köyündeki sağlık ocağına Hatice-Saadettin Bilgin Sağlık Ocağı adı verileceği öğrenildi. 4 ayda tamamlanacak olan Sağlık ocağının 120 bin YTL' ye mal olacağı açıklandı.


Birecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saadettin Bilgin'in geçen yılda Birecik ilçesinde 14 derslik bir İlköğretim okulu yaptırdığı, 350 bin YTL'ye mal olan ve bir ay sonra inşaatı tamamlanacak olan İlköğretim okuluna Saadettin-Miyeser İlköğretim okulu adının verileceği açıklandı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2007 Perşembe 12:02:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?