17
Mayıs
2024
Cuma
BİRECİK - ŞANLIURFA

Irak'ta öldürülen tanker şoförünün evinde yas var

Bağdat'a akaryakıt götüren konvoya yapılan saldırıda hayatını kaybeden Türk şoför Ahmet Tunç'un yaşadığı Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'ni yasa boğdu. 

Uğradığı saldırı sonrasında hayatını kaybeden Türk şoförü Ahmet Tunç'un yaşadığı köyde hüzün ve gözyaşı dinmiyor. İki gün önce öldürülen Tunç'un cenazesinin getirilmesi için Irak'a akrabalarını gönderen köylüler, toplu oturdukları taziye evinde hüzünlü bekleyişini sürdürüyor...

Kamyonuyla gittiği Irak'tan dönemeyen Ahmet Tunç'a üzülen yakınları köyde taziye evinde toplandılar. Birecik İlçesi'ne bağlı Çoğan Köyü'ne gelenleri kabul eden şoförün yakınları, cesedi almak için gidenlerden henüz haber alınamadığını belirttiler.

Uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ahmet Tunç'un amcası Çetin Tunç, "Yeğenimin cesedini almaya köyden akrabalarımız gitti. Onlarla bir süreye kadar cep telefonuyla görüşebiliyorduk. Ancak Irak tarafına geçtikten sonra bir bilgi alamadık" dedi. Yeğeninin ölümüyle ilgili sağlıklı bir bilgi alamadıklarını vurgulayan Tunç, arkadaşlarından sadece konvoy halinde giderken tarama yapıldığını öğrendiklerini söyledi.

Bağdat'a akaryakıt götürürken uğradıkları saldırıda hayatını kaybeden Ahmet Tunç'un eşi Nazlı Tunç'un ağıtları yürek dağladı. Çocuklarına sarılarak ağlayan ve peşpeşe ağıtlar yakan Nazlı Tunç'u yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Köye gelen basın mensuplarını gören Tunç'un akrabaları, "Siz geldiniz; ama abimi getirmediniz" diyerek ağıtlar yaktılar.

iha-ş.urfa
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2004 Cumartesi 16:15:01
Güncelleme :19 Temmuz 2005 Salı 11:38:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?