22
Mayıs
2024
Çarşamba
BİRECİK - ŞANLIURFA

İşadamından Birecik'e okul

Birecik İlçesi'nde hayırsever işadamı Müslüm Fincan tarafından 14 derslik ilköğretim okulu yaptırılıyor.

İstanbul'da yaşayan Şanlıurfalı işadamı Müslüm Fincan'ın Birecik İlçesi'ne yaptıracağı 14 derslik ilköğretim okulunun protokolü için Şanlıurfa Valiliği'nde tören düzenlendi. İmza töreninde konuşan Vali Yusuf Yavaşcan, "Şanlıurfa genelinde okul sayısı ele alındığında işadamlarımızın yaptırdığı derslik sayısı 250 civarındadır. Bu rakam giderek daha da artacaktır. 14 derslik ilköğretim okulu yaptıracak olan hayırsever işadamımız Müslüm Fincan, gönlü zengin bir insandır. Hedefinde 1 lise, 1 hastane ile 1 yurt var. Zamanla bunları da yapacaktır" dedi.

Vali Yusuf Yavaşcan, ilçeye çok sayıda okul kazandıran Birecik Kaymakamı Tuncay Sonel'i de kutladı. Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'ne 14 derslik ilköğretim okulu yaptıran hayırsever işadamı Müslüm Fincan ise, "Kazançlarımız devam ettiği sürece Şanlıurfa'ya yatırımlarımız devam edecek" şeklinde konuştu Yapılan konuşmaların ardından Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, hayırsever işadamı Müslüm Fincan, Birecik Kaymakamı Tuncay Sonel ile Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hakkı Erken arasında 14 derslik ilköğretim okulunun protokolü imzalandı.

15 gün sonra inşaatına başlanacak olan zemin üzeri 3 katlı İlköğretim okulunun 2008-2009 öğretim yılında eğitime açılacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2007 Salı 13:42:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?