18
Mayıs
2024
Cumartesi
BİRECİK - ŞANLIURFA

Kaçırılan Unurlu: 'şoförler Irak'a gitmesin'

Irak’a akaryakıt götürdükten sonra El Kaide örgütüyle bağlantılı olan Ebu Musab El Zerkavi’nin liderliğindeki örgüt militanlarınca kaçırılan ve geçtiğimiz gün serbest bırakılan Şanlıurfalı şoför Sait Unurlu, yeni kaçırılan Türk şoförü Tahsin Top’u izlerken duygulandı. Televizyonda görüntüleri izleyen Unurlu, "Çok üzülüyorum. Türk şoförler Irak’a gitmeseler iyi olur" dedi.

Şanlıurfa’nın Birecik İlçesi Meydan Mahallesi’ndeki evinde ailesi ve çocuklarıyla hasret gideren Sait Unurlu, yeni kaçırılan Türk şoför Tahsin Top’un görüntülerini televizyondan izledi. Sait Unurlu, Tahsin Top’un çalıştığı firmaya seslenerek, "Bir an önce işi bırakın, arkadaşı kurtarın" dedi.

Evinde ziyaretçi akınına uğrayan Sait Unurlu, yetkililerden kaçırılan Tahsin Top’un biran önce kurtarılmasını isteyerek, "Bir Türk soförü daha kaçırılmış, onun için çok üzülüyorum. Çünkü aynı yaşantıyı bizde yaşadık. İnşallah kurtulur ailesine geçmiş olsun diyorum, Allah sabır versin. Ama Türk arkadaşlar Irak’a gitmeseler iyi olur. Türk yetkililer elinden gelen yardımı yapsınlar, onu kurtarsınlar. Aynı acıyı bizde yaşadık, biliyoruz’ diye konuştu.

ŞANLIURFA (İHA) -
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2004 Pazar 12:15:06
Güncelleme :28 Aralık 2004 Salı 15:42:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?