22
Mayıs
2024
Çarşamba
BİRECİK - ŞANLIURFA

Kaymakamlığın inekleri doğum yaptı

Birecik İlçe Kaymakamlığı tarafından bir süre önce dağıtılan besi inekleri doğum yaptı. 100 aileye geçimlerini sağlamaları ve istihdama katkıda bulunmaları için dağıtılan ineklerin yavrulaması köylüleri sevindirdi.


Mezra beldesinde inek dağıtımı yapılan aileleri ziyaret eden Birecik Kaymakamı Tuncay Sonel, misafir olduğu Gökdemir ailesinde dünyaya yeni gelen buzağıları severek "Sizleri tebrik ediyorum. Görülüyor ki, yapılan projemiz başarıya ulaşmıştır. Tabi bundan sonrada yeni doğan buzağılarımızın daha iyi bakılarak sağlıklı olarak gelişimlerini sağlamalısınız. Devletimizin sizlere sunduğu bu imkanları en iyi şekilde kullanarak hem aile ekonominize hem de tüm bölgenin ekonomik gelişimine katkıda bulunacak bu projeleri her zaman desteklemeye devam edeceğiz" dedi.
Bir süre yeni doğan buzağıları seven Kaymakam Sonel, kendisinin de köy çocuğu olduğunu söyleyerek vatandaşların sevincini paylaştı.


Şanlıurfa'nın Birecik ilçesi Mezra Beldesi'nde bir süre önce düzenlenen bir törenle toplam 200 adet büyük baş besi ineği 100 aileye dağıtılmıştı.. Birecik Kaymakamlığı tarafından yöre halkının kalkınmasına yönelik olarak yapılan projelerden birisi olan büyükbaş hayvan besiciliği tüm yöre halkının kalkınmasına hizmet ettiği, Birecik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından finanse edilen projede 200 adet Holstain cinsi ineğin toplam maliyetinin 933 bin YTL olduğu bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2007 Perşembe 15:28:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hamit IP: 88.230.40.xxx Tarih : 25.09.2007 17:43:01

kaymakam beyi beldemize ve halkımıza yaptığı yardımlardan dolayı şükranlarımı sunarım ve devamını ALLAHTAN dilerim ve memleketimizin her yerindeki yardıma muhtaç vatandaşlarada yardım ların yapılması taraftarıyım saygılarımla selametle bireciğe ve mezraya sevgiler.