29
Mayıs
2024
Çarşamba
BİRECİK - ŞANLIURFA

Konferansa A. Kadir Yüksel katıldı

Türkiye Belediyeler Birliği ile İspanya Belediyeler Birliği (FEMP) işbirliğinde hazırlanan ve Ankara'da yapılan Türkiye ve İspanya'daki belediyeler arasında işbirliğinin geliştirilmesi projesi eşleştirme konferansına, Birecik Belediye Başkanı A. Kadir Yüksel de katıldı. 

Türkiye'den 10 pilot belediyenin seçildiği proje ile her iki ülkenin belediyeleri arasında işbirliğinin geliştirilmesinin yanı sıra kültür alışverişi ve Avrupa Birliği fonlarındaki hibelere ortak proje sunarak hibelerden faydalanma amaçlandı. İspanyadan 9 Belediyenin katıldığı Konferansta Konuşma yapan Birecik Belediye Başkanı A.Kadir Yüksel, insanlık tarihi kadar eski ve köklü bir kültüre sahip olan Birecik'in doğu ile batıyı birbirine bağlayan jeopolitik öneme sahip bir geçiş noktasında bulunduğunu belirtti.
 
Yüksel, Birecik'in var olan doğal ve tarihi potansiyelleri ile bir turizm cazibe merkezi olduğunu, bu bağlamda İspanyadaki Belediyeler ile ilçenin turizmini geliştirmek adına ortak projeler yürütmek hedeflerinde olduklarını belirtti. 10 Dakikalık video sunumu eşliğinde Birecik'i tanıtan Başkan Yüksel'e İspanyol Belediyeleri yoğun ilgi gösterdi. Başkanın konuşması sırasında sık sık not aldıkları gözlenen İspanyol belediye yetkililerine konuşma sırasında Birecik'e ait olan fıstık ile birlikte içerisinde İngilizce-Türkçe hazırlanmış dergi,broşür ve kitapçığın bulunduğu bir çanta dağıtıldı. 

Hazırlanan bu proje kapsamında ülkemize gelen İspanyanın Santa Coloma,Villadecans, Villafranca de los Barros, Hinojosa del Duque,Mortoro,Rute,Cartaya, La Linea, Algeciras belediyeleri ile Türkiye'deki Pilot belediyeler arasında bir kardeş şehir protokolünün de yapılması proje kapsamında amaçlandı. 

Konuya ilişkin görüşlerini belirten Başkan Yüksel, İspanyadaki kardeş şehirleri olacak kenti seçerken özellikle Birecik'in turizm alt yapısını geliştirebilecekleri bu konuda tecrübeli bir belediyeyi tercih edeceklerini vurguladı.

iha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 13:41:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ASİYE AYDIN IP: 193.255.98.xxx Tarih : 26.12.2008 18:04:46

UMARIM BAŞKANIMIZIN KATILMIŞ OLDUĞU BU KONFERANS BİRECİK İÇİN GÜZEL ŞEYLERİN BAŞLANGICI OLUR.İSPANYA BELEDİYELERİYLE YAPACAKLARI ORTAK BİR ÇALIŞMA İLE BİRECİKİN HAKETMİŞ OLDUĞU DEĞERİN ANLAŞILMASINI DİLERİM.BU KONFERANS KAPSAMINDA ANLAŞILAN BELEDİYELERLE YÜRÜTÜLECEK PROJELERLE DAHA GÜZEL BİR BİRECİK İÇİN YAPMIŞ OLDUĞUNUZ YAPACAĞINIZ ÇALIŞMALARI CANI GÖNÜLDEN DESTEKLİYORUM.