22
Mayıs
2024
Çarşamba
BİRECİK - ŞANLIURFA

Kuş ailesinin sevinci

Birecik ilçesinde yaşayan Kuş ailesinin yeni umutları kaymakamlığın kendilerine verildiği holstains cinsi inek oldu.


Birecik ilçesinde yaşayan Meryem Kuş (15) üç yıl önce babasının ölümünden sonra tüm yaşamlarının değiştiğini belirtti. Meryem Kuş, kendisinin ve diğer dört kardeşinin de okula gidemediklerini, geçimlerini sağlamak için her yıl Çukurova'ya çapaya ve pamuk toplamaya gittiklerini söyledi. Yaşamlarının Birecik Kaymakamlığının hiç bir geliri olmayan ailelere yönelik istihdam projelerinden faydalanmasıyla değiştiğini anlatan Meryem Kuş, aldıkları 2 adet inekle geçimlerini sağladıklarını ifade etti.


Kaymakamlığın verdiği ineklerin birine ‘Beyaz kız’ minik buzağısına da ‘Fındık" adını veren anne Fatma Kuş, mutluluk gözyaşları dökerken, "Bu beyaz inek ve yavrusu tüm ailemiz için yeni bir başlangıç, hayatımızın temiz bembeyaz sayfası oldu. Onun için adını beyaz kız koyduk. Evimizin erkeği öldüğünden, erkek olan minik buzağımızda evimizin erkeği oldu. Ona da Fındık ismi koyduk. Bizleri perişanlıktan kurtaran Kaymakam ağabeyimize sonsuz teşekkür ederiz. Bizleri her sene gitmek zorunda olduğumuz pamuk tarlalarında çalışmaktan kurtardı. Çocuklarımın okuması için ve geçinmemiz için bize verilen bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğim. İneklerimize iki gözüm gibi bakacağım. Onlar bizim her şeyimizdir" dedi.


Birecik Kaymakamlığı tarafından dar gelirli ve hiçbir geliri olmayan vatandaşlara yönelik başlatılan istihdam projelerinin benimsendiğini belirten Kaymakam Tuncay Sonel, "İlçemizde en büyük eksikliklerden bir tanesi de yeni iş sahalarının açılması ve vatandaşlarımızın üretime katılmalarını sağlamamızdır. Özellikle bayanlara yönelik olarak yaptığımız istihdam projeleriyle tüm kadınlarımızı üretim ve bir meslek kazanmalarını sağlayacak alanlarda yeni iş sahaları üretiyoruz. Tüm kadınlarımızın daha müreffeh ve birilerine bağlı olmadan kendi başlarına ve kendi ayakları üzerinde durarak aile bütçelerine de katkı sağlayacak kurslar açmaktayız. Halen ilçemizde bu anlamda gümüş işlemeciliği, halıcılık, otantik Birecik Bezi, Ihlamur basma kalıp, kuaförlük ve bunun gibi gelir getirici projelerle hem yöre insanını kalkındırmak hem de tüketim ekonomisinden çıkıp üretim ekonomisine gidilmesi için çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Devletimizin sıcaklığını tüm vatandaşlarımızın her zaman yanlarında hissetmesini ve yeni projeleri olan vatandaşlarımızın tüm imkanlarla destekleyeceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2007 Çarşamba 17:02:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?