24
Mayıs
2024
Cuma
BİRECİK - ŞANLIURFA

Muhteşem sergi

HALK EĞİTİM MERKEZİNDEN SERGİ AÇILIŞI

Binlerce insana yeni meslek öğreterek iş sahibi olmalarında ilk adımın atılmasını sağlayan Birecik Dr. Hüseyin Mirkelam Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından hazırlanan muhteşem sergi büyük beğeni kazandı.

Gaziantep'te faaliyet gösteren Özel Mirkelam Göz Lazer Merkezi Baş Hekimi Dr. Hüseyin Mirkelam tarafından doğduğu yer olan Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde hizmete açtığı Birecik Dr. Hüseyin Mirkelam Halk Eğitim Merkezi meyvelerini vermeye başladı. İlçe genelinde merkeze bağlı olarak faaliyet gösteren toplam 26 Kadın Kültür Merkezi kursiyerleri tarafından üretilen çeşitli el sanatları ürünlerinden oluşan muhteşem bir sergi açıldı. Açılışını Birecik Kaymakamı Ozan Balcı ve Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı,

Milli Eğitim Müdürü Ali Tavacı'nın yaptığı sergiyi ziyaret eden Dr. Hüseyin Mirkelam duygulu anlar yaşadı. Dr. Hüseyin Mirkelam'a kursiyerler ve öğretmenler çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Sergide incelemeler yaparak bilgi alan Özel Mirkelam Göz Lazer Merkezi Baş Hekimi Dr. Hüseyin Mirkelam, "Bugün çok duygulandım. Yaklaşık iki bin kursiyerin eğitim gördüğü merkezde binlerce insana yeni iş imkanları sunacak mesleklerin başarıyla öğretilmesi beni çok mutlu etti. Görüyorum ki bir buçuk yıllık bir süre içerisinde merkezimiz yüzün üzerinde insana öğretmen ve usta belletici sıfatlarıyla istihdam sağlamış. Unutulmaya yüz tutmuş bölgemizin birçok el sanatı ürünleri yeniden hayat bulmuş. Gerek el sanatları sergisi gerekse resim ve ebru sergisi beni çok duygulandırdı. Birecik'te eğitim şansı bulamamış, herhangi bir meslek edinememiş yetişkinlere yönelik sürdürülen kursların başarıyla sonuçlanmasından dolayı çok mutluyum. Serginin açılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Yaptığımız bağışın gerçekten yerini bulduğunu şimdi daha iyi anlıyorum" dedi.

Hizmete girdiği günden bu yana Birecik Dr. Hüseyin Mirkelam Halk Eğitim Merkezi'nde birçok kurs açıldığını ve binlerce insana meslek öğretildiğine dikkat çeken Merkez Müdürü Mehmet Öztürkmen, "Dr. Hüseyin Mirkelam'a milletimiz adına minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. İşsizliğin had safhada olduğu günümüzde yetişkinlere eğitim vermek ve meslek sahibi olmalarını sağlamak yönündeki çalışmalarımız başarıyla sürüyor. Dr. Hüseyin Mirkelam Halk Eğitim Merkezi'nde; Bilgisayar Kursu, Modelistlik, Stilistlik, Kuaförlük, Konfeksiyon Makineleri Kullanımı, Makina Nakışı, Et ve Et Ürünleri İşletmeciliği, İş Makineleri Kullanım Kursu, El Sanatları, Cilt Bakımı - Makyaj - Epilasyon, Yüz ve Vücut, Masajı, Yağlı Boya ve Tek. Resim, Giyim, Mefruşat, Eczacılık, Avcılık Eğitimi, Aşçılık Kursu, Tıp Sekreterliği Kursu, Kurban Kesim Elemanı Yetiştirme, Emlak Danışmanlığı Kursu, 3-6 Yaş Çocuk Bakıcılığı Kursu, Açık Öğretim Kursları, Okuma - Yazma Kursları, Anne - Çocuk Eğitimi Kursları, İngilizce Kursları, Almanca Kursu,

Diksiyon, Tiyatro, Bağlama, Gitar, Halk Oyunları, Yöre Oyunları Öğreticisi Yetiştirme, Baba Eğitimi (BADEP), Satranç, Step-Aerobik Kursu kursları düzenlenmekte. Ayrıca vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda da ihtiyaca bağlı farklı kurslarda açmaktayız" diye konuştu.

İlçe genelinde faaliyet gösteren 26 Kadın Kültür Merkezi kursiyerleri tarafından yıl içerisinde üretilen çeşitli el sanatları ürünlerinin sergilendiği sergide ebru ve resim çalışmalarına da yer verildi. Binlerce kursiyerin el ele vererek gerçekleştirdiği sergi izleyenleri adeta büyülerken Fırat'ın bereketinin sergiye yansıdığı da gözlendi. Yapılan çalışmalar üzerinde Fırat ve bölge kültürünü yansıtan motiflerin yer alması dikkat çekti. Sergiyi Gaziantep'te de açmak istediklerini ifade eden Dr. Hüseyin Mirkelam Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Öztürkmen, "Önümüzdeki günlerde Gaziantep'te de bu sergiyi açmak ve kentler arasındaki kültür alışverişine katkı sağlamak istiyoruz" dedi.

HALK EĞİTİM MERKEZİNDEN SERGİ AÇILIŞI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2010 Perşembe 10:15:02
Güncelleme :20 Mayıs 2010 Perşembe 13:36:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?