30
Mayıs
2024
Perşembe
BİRECİK - ŞANLIURFA

Tarihi çarşılar törenle açıldı

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde belediye tarafından restore edilen tarihi Uzun Çarşı ve Atar Pazarı Çarşısı, törenle açıldı.
 
Düzenlenen açılışa, Birecik Belediye Başkanı A.Kadir Yüksel, ilçe esnafı, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Üzeri örtülerek tabanına mermer döşenen tarihi çarşıların yeni görünümü vatandaşlar tarafından büyük beğeni kazandı. Çarşıyı gezen vatandaşlar, tarihi dokunun korunduğuna işaret ederek, çarşıyı beğendiklerini söylediler. 

Törende konuşan Birecik Belediye Başkanı A.Kadir Yüksel, göreve geldikleri günden bugüne kadar hiçbir siyasi amaç gütmeden sadece Birecik için çalıştıklarını belirtti. Birecik'i hak ettiği noktalara taşımak için kendisinin ve ekip arkadaşlarının gece gündüz hizmet ettiklerini kaydeden Yüksel, Birecik'in en büyük sorunlarından biri olan içme suyu probleminin Aralık sonunda içme suyu tesisinin faal olmasıyla çözüleceğini, yeni yaptırılan mezbahanın 4 ay içerisinde tamamlanacağını ,bugüne kadar bir çok projeyi tamamlayarak seçimlerden önce verdiği sözlerin tamamını gerçekleştirdiklerini ifade etti. 

Yapımını tamamladıkları tarihi çarşının açılışının gururunu yaşadığını dile getiren Yüksel, hedeflerinin diğer çarşıların da en kısa zamanda yapımına başlamak olduğunu bildirdi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2008 Pazar 11:12:44
Güncelleme :7 Aralık 2008 Pazar 12:38:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mahmut şençiçek IP: 78.166.95.xxx Tarih : 22.12.2008 18:51:39

sayın başkanımıza çarşıya verdigi değer içn teşekürle