22
Mayıs
2024
Çarşamba
BİRECİK - ŞANLIURFA

Trafik canavarına karşı kasklı uyarı

Birecik İlçe Kaymakamlığının başlattığı motosiklet sürücülerine yönelik "Kask hayat kurtarır" parolasıyla yapılan kampanya vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.

Birecik Kaymakamlığının ilçe genelinde başlattığı uygulama ile motosiklet ve bisiklet sürücülerinin takması zorunlu olan kask dağıttı. Özellikle dar gelirli vatandaşların vazgeçilmez ulaşım araçlarından olan motosiklet ve bisiklet sürücülerinin trafik ekiplerince sıkı denetimlere tabi tutulması sağlanarak gürültü ve hava kirliliği yapan egzozları arızalı, sürücü belgesi olmayan, trafik tescili olmayan ve teknik donanımı eksik olan motosikletlere sıkı takip yapılarak gerekli donanımların temini için uyarıda bulunulduğu bildirildi.

Trafik ekipleri tarafından yapılan denetimler sonucu teknik yönden yeterli olan motosiklet ve bisiklet sürücüleri tespit edilerek, Birecik Kaymakamlığı tarafından alınan 120 adet kask dağıtıldı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Birecik Kaymakamı Tuncay Sonel, "Özellikle motosiklet kullanan vatandaşlarımızın dikkat etmesi gereken hususlar vardır. Tüm donanımları eksiksiz ve kullanacağı taşıta uygun sürücü belgesi olan vatandaşlarımıza yönelik başlattığımız kask hediyesi hedeflediğimiz seviyelerde gerçekleşmiştir. Tüm vatandaşlarımızdan dikkatli araç kullanmalarını istiyoruz. Özellikle son yıllarda trafik kazalarında hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızın çokluğu göz önünde tutulursa olayın ne kadar ciddi boyutlarda olduğu daha da iyi anlaşılacaktır. Bu sebeple tüm vatandaşlarımızı trafik kurallarına eksiksiz uymalarına davet ediyoruz. Bulunduğumuz konum itibariyle trafiği oldukça yoğun bir bölgede yaşıyoruz. Bu sebeple tüm vatandaşlarımızın daha da dikkatli olmalarını esas denetim mekanizmasının vatandaşların bir birlerini uyarmaları gerektiğini tekrar hatırlatıyorum" dedi.

Bu arada, Birecik İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri tarafından kontrolleri yapılan ve trafik denetlemesinden eksiksiz çıkan ve çoğunluğu esnaf olan vatandaşlara kaskları dağıtılarak denetimlerin aralıksız devam edeceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2007 Perşembe 11:28:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?