20
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

Kaymakam Sonel'den eğitim atağı

Birecik İlçe Kaymakamı Tuncay Sonel, başta eğitim olmak üzere bir çok alanda yaptığı hizmetlerle 2007 yılına damgasını vurdu.

İcraatlarıyla 2007 yılında Türkiye'nin gündeminden düşmeyen Kaymakam Tuncay Sonel'in Birecik'te yaptığı hizmetler bir çok ulusal kanalda yayınlanan haber programlarına konu oldu.

Şanlıurfa'nın Birecik İlçe Kaymakamlığı’na atandığı günden bu yana başta eğitim alanında olmak üzere yaptığı hizmetlerle çığır açan Tuncay Sonel, 7'den 70'e Birecik'te herkesin sevgisini kazandı. Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan'ın desteği ile Birecik'te yaptığı hizmetlerle Türkiye’de her kesimin konuştuğu Kaymakam Tuncay Sonel, girişimleri ile ilçeye çok sayıda okul kazandırdı. Hayırseverleri ikna ederek yaptırdığı okullarla Birecik'te derslik açığını kapatan Sonel'in girişimleri ile Şanlıurfa'nın Birecik İlçesine son 10 yılda yapılamayan okulları 2 yılda yaptırıldığı bildirildi. İnşaatı tamamlanma aşamasında olan ve yapımı süren okulların tamamlanmasıyla Birecik'te son 2 yılda yapılan derslik sayısının 250 olacağı öğrenildi. İlçeye yapılan okullarda sınıf mevcutlarının 50 olduğu Birecik ilçesinde eğitim tek güne düşürüldü.

Köyleri dolaşarak başta kız çocukları olmak üzere ilçede okul çağında olup da okula gitmeyen çok sayıda çocuğu okula kazandıran Kaymakam Sonel, 113 kapasiteli kız yurdu yaptırarak ekonomik durumu iyi olmayan kız çocuklarının yatıl olarak eğitimlerini sürdürmelerini sağladı. Köylerden ilçe merkezine lise eğitimi için gelen öğrenciler için aşevi oluşturarak öğle yemeği her gün 3 çeşit sıcak yemek dağıttıran Kaymakam Tuncay Sonel, öğrenciler için ilçede birbirinden ilginç kampanyalar düzenledi.

Ekonomik durumu iyi olmayan ve rahatsız olan yöre halkını tedavi ettirerek sağlığına kavuşturan Tuncay Sonel, lastik ayakkabıya son kampanyası ile öğrencilere kundura dağıttırdı, okuma alışkanlığı kazandırmak için öğrencilere kitap hediye etti. İlçedeki ev hamları için Halk Eğitim Merkezinde kurslar düzenlettirip kadınlara yaptıkları el işlerin satmaları için iş yeri açtı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2008 Çarşamba 13:55:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?