18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Okul seferberliği

Şanlıurfa'da, eğitimde yaşanan derslik açığını kapatmak için başlatılan okul seferberliği hızla devam ediyor. 2005-2006 sezonunun başlangıcında 33 yeni okulun hizmete gireceği Şanlıurfa'da, valilik 7 yeni okulun yapım işini önümüzdeki günlerde ihaleye çıkaracak.

İlköğretimde derslik başına 65 öğrencinin düştüğü Şanlıurfa'da eğitimi normal düzeye çekebilmek Şanlıurfa Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü, okul yapımı için seferberlik başlattı. Yapımlarına geçtiğimiz yıl başlanan 33 okul tamamlanarak, yeni eğitim öğretim yılı için hazır hale getirildi. Ayrıca il genelinde 7 okul ve 8 adet lojman yapımı için çalışmalara başlandı. Ağustos ayının son haftasında ihaleye çıkarılacak okul ve lojman inşaatları yaklaşık 210 günde yapılarak teslim edilecek.

Yeni yapılacak okul projeleri hakkında bilgi veren Vali Şemsettin Uzun, "Şanlıurfa'ya bağlı 8 derslikli Tepedibi Köyü İlköğretim Okulu ve 4 lojmanı, 8 derslikli Siverek Beğdeş Köyü İlköğretim Okulu ve 4 lojmanı 150 günde, 18 derslikli Şanlıurfa Ertuğrulgazi İlköğretim Okulu, 18 derslikli Ahmet Hamdi Akseki İlköğretim Okulu, 18 derslikli Birecik İlçesi Cumhuriyet İlköğretim Okulu, 18 derslikli Viranşehir İlçesi Hürriyet Mahallesi İlköğretim Okulu 210 günde, Akçakale İlçesi'nde yaptırılacak 18 derslikli ilköğretim okulu ise 180 günde tamamlanacak. Ayrıca Şanlıurfa merkezde 3 ilköğretim okulunun çeşitli onarım ihaleleri de yapılacak" dedi.

Eğitim sektöründe Şanlıurfa'nın durumunun iyi olmadığını belirten Vali Şemsettin Uzun, okul yapım seferberliğine bütün işadamlarını davet etti. Milli Eğitim Bakanlığı'nın ildeki eğitim yatırımlarına büyük önem verdiğini kaydeden Uzun, "İşadamlarımız da ilimizdeki bu çalışmalara destek verirlerse eğitimde yaşanan derslik problemini çözmede rahat oluruz" diye konuştu

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2005 Cuma 13:54:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?