28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Bayramda hasret giderdiler

Türkiye ile Suriye Arap Cumhuriyeti arasında başlatılan 48 saatlik sınır ötesi bayramlaşmalar, ilginç görüntülere sahne oldu.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde Kurban Bayramı sebebiyle başlayan sınır ötesi bayramlaşmada bir hasret ve buluşma öyküsü yaşandı. Alınan bilgiye göre Ceylanpınar İlçesi'nde eşi İbrahim Kuş'un yaklaşık 45 yıl önce üzerine kuma getirmesi üzerine evden ayrılarak Suriye'deki akrabalarının yanına giden Meryem Kuş (75), Türkiye'de kalan tek oğlunu görebilmek için sınır ötesi bayramlaşma sayesinde Ceylanpınar İlçesi'ne geldi.

Suriye'nin Resuleyn mıntıkasına yerleşen ve burada Aziz İbrahim Abuş'la evlenerek 3 erkek çocuğu olan Meryem Kuş (Abuş), çocukları, gelinleri ve torunlarıyla sınırı geçerek Ceylanpınar'a geldi. Romatizmal rahatsızlığı sebebiyle tekerlekli sandalye üzerinde sınırı geçen Meryem Abuş'u Ceylanpınar İlçesi'ndeki yakınları karşıladı.

45 ayrılırken geride bıraktığı oğlu Hamit Kuş'un (50) yanında bayramı geçirmek için oğulları Ahmet İbrahim (33), Hüseyin İbrahim (38), Halit İbrahim Abuş(40), gelinleri ve torunlarıyla birlikte Ceylanpınar İlçesi'ne gelen Meryem Abuş, duygusal anlar yaşadı. Bir an evvel oğluna kavuşmak isteyen anne Ceylanpınar Caddeleri'nde tekerlekli sandalyesiyle dolaştı. Biraz sonra arabasıyla gelen Hamit Kuş, annesi ve kardeşlerine hasretle sarılarak bayramlarını kutladı.

Türkiye ile Suriye Arap Cumhuriyeti arasında başlayan sınır ötesi bayramlaşma sayesinde annesini görme imkanına kavuştuğunu söyleyen Hamit Kuş, çok mutlu olduğunu kaydetti. Hamit Kuş, daha sonra annesi ve kardeşlerini alarak evine götürdü.

Suriye'nin Resuleyn mıntıkasından Ceylanpınar'a gelenler 2 ülke halkının bayramlaşmasından duydukları mutluluğu dile getirdi. 2 ülkedeki akrabaları buluşturan yetkililere teşekkür eden Suriyeli bir çift, "Ahmet Sezer ve Beşar Esad'a selam olsun" diyerek bayramlaşma alanından ayrıldı.

.
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2006 Perşembe 15:05:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?