18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Bayramlaşmada çay ve şeker yasağı

Ceylanpınar'da gerçekleştirilen sınır ötesi bayramlaşmada çay ve şeker geçirmek yasaklandı.

Geçtiğimiz kurban bayramında Suriye’den akrabalarını ziyarete gelen ve beraberinde şeker ve çay getirip satmaya çalışan bir kişinin şekere fahiş fiyat istemesi üzerine çıkan kavga üzerine Ceylanpınar Kaymakamlığı, bu yıl ilk sınır ötesi bayramlaşmada çay ile şekere yasak getirdi.

Bugüne kadar sınır ötesi bayramlaşmalarda Suriye’ye giderken halı battaniye, hediyelik eşyalar götüren vatandaşlar dönüşte de şeker ve çay getiriyordu.

Çay ve şekerin yasaklanması sınır ötesi bayramlaşmaya gidenleri kızdırdı. Esnaf tepkili Ceylanpınar’da esnaflık yapan Münir Atlı, Ceylanpınar’ın en hareketli dönemlerinin sınır ötesi bayramlaşmalarda yaşandığını ve ceplerine birkaç kuruş para girdiğini söylüyor.

Sınır ötesi bayramlaşmadaki çay şeker yasağının kırsal kesimdeki fakir bir ilçe için doğru olmadığını hatırlatan Atlı, “Bayramlaşmamız hem ziyarete hem de küçük çaplı ticarete dönüşüyordu. Zaten yılda iki bayramlaşmamız var. Bu bayramlaşmalar ilçemizin ekonomisini az da olsa hareketlendiriyor. Ama bu yıl ilk defa sınır ötesi bayramlaşmalarımızda çay ve şeker getirmemiz yasaklanıyor” diye konuştu.

Suriye’den 50 kilogram ağırlığındaki bir çuval şekeri 40 YTL’ye aldıklarını, üzerine de bir miktar kâr koyup kazanç sağladıklarını dile getiren Atlı, küçük kazançların vatandaşa çok görülmemesini istiyor. Ceylanpınarlı Abdullah Yeşilyurt ise geçen yıl çay şeker getirip Ceylanpınar’da fahiş fiyat isteyince çıkan kavganın münferit bir olay olduğunu dile getiriyor. Münferit bir olayın herkesi bağlamaması gerektiğini vurgulayan Yeşilyurt, kilosunu Suriye’den 4.5 milyona aldıkları Ceylanpınr’da üzerine bir miktar kâr koyup kazanç sağlamalarının fakir halk için önemli olduğunu vurguladı.

İbrahim Polat - Kenthaber / Ceylanpınar
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2005 Cuma 15:12:23
Güncelleme :11 Kasım 2005 Cuma 15:55:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?