1
Haziran
2024
Cumartesi
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Bulgar Bakan Harran'da

Bulgaristan Enerji ve Ekonomi Bakanı Rumen Ovcharov, beraberindeki heyetle Şanlıurfa'ya geldi. Tarihi Harran İlçesi'ni gezen konuk heyet, Atatürk Barajı'nda incelemelerde bulunduktan sonra Balıklıgöl'ü gezdi.

Güneydoğu Anadolu Projesi'nin en önemli yatırımlarından olan Atatürk Barajı'nı görmek üzere Bulgaristan Enerji ve Ekonomi Bakanı Rumen Ovcharov, özel uçakla Şanlıurfa'ya geldi.

Bulgaristan'ın Türkiye Büyükelçisi Stoyan Stalev, Enerji ve Ekonomi Bakan Yardımcısı Valentine İvanov, Bakanlık Kabine Başkanı Angeline Borisava, Elçilik Ekonomik ve Ticari İlişkiler Başkanı Vasil Georgiev, Bakanlık Uzman Şefi Teodora Boteva ile birlikte Şanlıurfa gezilerine tarihi Harran İlçesi'nden başlayan konuk bakan, bölge hakkında yetkililerden bilgi aldı.

DSİ 15. Bölge Müdür Yardımcısı Ömer Kafaf, Atatürk Barajı 152. Şube Müdürü Uğur Büyükhatipoğlu'nun ağırladığı konuk heyet, Harran İlçesi'nden sonra dünyanın en büyük barajlarından olan Atatürk Barajı'nı gezdi. Burada Baraj Şube Müdürü Uğur Büyükhatipoğlu'ndan bilgi alan konuk heyet, baraj gövdesinde hatıra fotoğrafı çektirdi. Türk mühendisi ve işçilerinin yaptığı barajı hayranlıkla izleyen Bakan Ovcharov, barajın bölge ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Şanlıurfa gezisinin son bölümünde Balıklıgöl ve Dergah'ı gezen Bulgaristan Enerji ve Ekonomi Bakanı Rumen Ovcharov ve beraberindekiler balıklara yem attı. Hz. İbrahim'in (R.A.) dünyaya geldiği mağarayı da gezen konuk bakan, GAP'ı görmek için Şanlıurfa'ya geldiğini dile getirdi. GAP'ın çok büyük etkileyici bir proje olduğunu belirten Bakan Ovcharov, "Gördüğümüz şeyler çok enteresan. Burada sadece elektrik değil, su potansiyeli çok iyi kullanılmış " dedi.

Konuk bakan, Şanlıurfa gezisini tamamladıktan sonra Ankara'ya dönmek üzere havaalanına hareket etti.

.
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2005 Pazartesi 22:09:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?