17
Haziran
2024
Pazertesi
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Maaşlarıyla okul yaptırdılar

24 Kasım Öğretmenler Haftası sebebiyle, Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmenlere gezi düzenlendi.

Harran İlçesi'ne düzenlenen geziye katılan öğretmenler, maaşlardan yapılan kesintiyle inşa edilen 11 derslikli Öğretmenim İlköğretim Okulnu gezdi.

Öğretmenler Haftası sebebiyle Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen geziye katılan öğretmenler, tarih ve duygu dolu bir gün yaşadı. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Küçük'ün başkanlık ettiği 85 öğretmen otobüslerle tarihi Harran İlçesi'ne gitti.

Tarih gezisi öncesi maaşlarından kesinti yapılarak inşa ettirilen Öğretmenim İlköğretim Okulu'nu gezen öğretmenler, duygu dolu anlar yaşadı. Pansiyonlu İlköğretim Okulu'nda kalan öğrencilerin karşıladığı öğretmenler, yanlarında getirdikleri kırtasiye malzemelerini öğrencilere hediye etti.

Bir vefa örneği gösteren öğretmenlere, yaptırdıkları okulu göstermek için bu geziyi organize ettiklerini belirten Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Mehmet Küçük, "Şanlıurfa'da görev yapan öğretmenlerimizden toplanan paralarla bu güzel okul yapıldı. Bu eser öğretmenlerimizin onurlu bir iş yaptıklarını gösteriyor.Bundan dolayı çok mutluyuz"diye konuştu. Öte yandan ilk kez Harran'a gelen öğretmenler, kendi paralarıyla yaptıkları okulu çok beğendiklerini bundan sonra böyle bir çalışmanın daha yapılmasını dille getirdi.

Öğretmenler okul gezisinin ardından tarihi kümbet evleri gezdi. Tarihi evleri gezi sırasında puşi takan öğretmenler, bol bol hatıra fotoğrafı çekildi.

.
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2005 Pazartesi 10:07:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?