18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Tarih yolunda duble çile

Şanlıurfa'nın en önemli tarihi ve turistik mekanlarından biri olan Harran İlçesi yolunda yol çilesi yaşanıyor. 2004 yılında başlayan duble yol çalışmaları sebebiyle ulaşımda yaşanan sıkıntıların turizmi etkilediğini belirten Harran Kaymakamı Adil Karataş, "Çalışmalar hızlandırılmalı. Yolun bir bölümü trafiğe açılırsa bölgemiz açısından iyi olur" dedi.

Araç sürücüleri ise, tozlu yollar yüzünden sağlıklarını kaybettiklerini söyledi. 50 kilometre mesafede olan Şanlıurfa - Akçakale karayolunda 2004 yılında başlayan duble yol çalışmaları devam ediyor. Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından 4 ayrı müteahidin görevlendirildiği yolda 4 ayrı bölgede devam eden çalışmalarda şu ana kadar yaklaşık 20 kilometrelik yolun asfaltı gerçekleştirildi. 30 kilometrelik yolun yapım çalışmaları devam ediyor.

Şanlıurfa'yı Harran ve Akçakele İlçesi'ne bağlayan karayolunda devam eden çalışmaların bölge turizmini olumsuz etkilediğini belirten Harran Kaymakamı Adil Karataş, "Duble yol çalışması bittiği zaman şüphesiz ki bölge turizmine büyük bir katkı sağlayacak. Ancak şu anda devam eden çalışmaların bölge turizmine az da olsa menfi yönde etkisi bulunmaktadır. Harran, tarihi, turistik eserleriyle Şanlıurfa'nın en çok gezilen yerlerinden biridir. Dünyanın ilk üniversitesi, Hititler zamanında kurulan kale, Şuayp Şehri, Bazda mağaraları gibi çok sayıda tarihi eser bulunuyor. Yolun yapımının hızlandırılması gerekir. Veya yolun bir kısmının ulaşıma açılması turizm açısından iyi olur" dedi.

Şanlıurfa - Harran - Akçakale arasında yolcu taşımacılığı yapan sürücüler de, devam eden çalışmaların kendilerini olumsuz etkilediğini söyledi. Yolların bozuk olması sebebiyle müşterilerinin azaldığını belirten sürücüler, toz - duman yüzünden sağlıklarının da olumsuz etkilendiğini kaydetti. Daha önce yılda bir bakıma soktukları araçlarını şimdi ayda bir bakıma götürdüklerini kaydeden sürücüler, yol çalışmalarının bir an evvel tamamlanmasını istedi.
Bu arada, Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, 50 kilometrelik yolda yapılan çalışmaların 4 ayrı müteahhit tarafından yürütülüyor. Yetkililer, yaklaşık 20 kilometrelik yolun asfaltlandığı karayolunda kalan 30 kilometrenin ise 2006 yılında tamamlanarak hizmete açılacağını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2005 Pazartesi 11:29:54
Güncelleme :3 Ekim 2005 Pazartesi 11:32:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
abdullah alaş IP: 85.100.96.xxx Tarih : 16.10.2005 21:11:21
urfa-akçakale yolu bittiğinde ve bununla birlikte suriye kapısı açıldığı zaman bölgenin kalkınmasında büyük bir faydası olacaktır. umarım uzun süren çalışmalar en kısa zamanda sonuçlanır, akçakale- harran işlek köy yollarının yetkilliler tarafından değerlendirilmesi halkımızın yıllardır kötü yollardan çektiği eziyeti sona erdirmelerini dört gözle bekliyoruz.....