31
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Çöp alanı yeşillendiriliyor

Viranşehir Belediyesi katı atık alanını yeşil alana çeviriyor. İlçenin 3 kilometre dışında olan çöp alanına fidan dikiliyor.

Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin, yaptığı açıklamada, ilçenin sınırlarının çok büyüdüğünü belirtti. Cin, “Katı atık alanı yerleşim yerleri ile birleşmiş durumda. Halkın sağlığı bizim için çok önemli. Biz de buradaki olumsuzları düşünüp hemen proje geliştirdik. Getirdiğimiz kırmızı topraklarla bu alanın üzerini kapatıyoruz. Herhangi bir patlama olmaması için toprağın altına borular döşedik. Bu sayede herhangi bir sıkışma olamayacak. Şu anda da üstünü örttüğümüz yerlere fidan dikmeye başladık. Katı atık alanı tarih olacak. Viranşehirliler katı atık artık göremeyecek. Toplanan çöpler günlük olarak ilçenin 20 kilometre dışında yok edilecek" dedi.

İlçenin Bahçelievler ve Keleşabdioğlu Mahallesi’nin genişleyerek katı atık alanına yetişmiş durumda olduğunu kaydeden Cin, çöp alanının kokusu ve oluşmasına neden olduğu sineklerin mahalle sakinlerini oldukça rahatsız ettiğini bildirdi.

Çevre Mühendisi Ayhan Sürücü de yapılan çalışma sonucunda 2 bin metrekarelik alanın tamamen yeşil alana dönüştürüleceğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2008 Perşembe 11:33:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bilal IP: 85.110.158.xxx Tarih : 6.02.2008 23:53:33

bizim viranşehirimiz güzeldir belediye başkanımızdan allah razı olsun .herkes onun kadar çalışsaydı şimdi viran şehir böyle olmazdı şu anda 50 yıl gerideyiz benim düşüncem.