28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Elektrik kesintileri bıktırdı

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde günde defalarca yaşanan elektrik kesintileri önlenemiyor. Yeni yatırıma ihtiyaç duyulan ilçe merkezinde enerji nakil hatların eski olması yüzünden TEDAŞ ancak arızalara müdahale edebiliyor.

Havaların soğumaya başlaması ile enerji kullanımında yaşanan artış üzerine yıllardan beri yatırım yapılmayan enerji nakil hatları ihtiyaca cevap vermiyor. Soba ve klima kullanımın yoğun olduğu ilçede elektrik yükünü kaldırmayan trafolar sürekli patlıyor. Elektrik kesintileri yüzünden esnaf ve kamu kurumları iş yapamaz hale gelirken evlerde ise vatandaşlar büyük sıkıntı çekiyor.

Geçtiğimiz yıl devlet-vatandaş işbirliği ile yapılan Kırlık Trafo Tesisi sayesinde tarımsal sulamada yaşanan elektrik sıkıntısının aşıldığını ifade eden Kaymakam Yalçın Yılmaz, ilçe merkezinde yaşanan kesintileri ise bir türlü önleyemediklerini söyledi. TEDAŞ'ta personel sayısının artırılarak 6 ekip oluşturulduğunu aktaran Yılmaz, "Merkez nakil hatları ve trafolar yetersiz. Havaların soğumasıyla artan elektrik tüketimi üzerine hatlarda sürekli arızalar meydana gelmekte. Ekiplerimiz ancak bu arızalara müdahale ediyor. Merkezin yeni yatırıma ihtiyacı var. Bunun için girişimlerimiz sürüyor." diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2006 Pazar 11:51:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cengiz kus IP: 84.165.234.xxx Tarih : 4.11.2006 22:27:06
ben burda viransehir beledyesine ve sorumlu personele seslenmek istiyorum sizinde bildiginiz gibi viransehirde cok sayida yoksul we parasisiz vatandasimiz bulunmakta komur ve ya venzeri yakacak alamdiklari icin tabiki elektirikli soba kulanmak zorunda kaliyor o yuzden elektirigin gitmesi uzerine cok sikinti yasiyorlar buna simdiye kadar bir care bulanamasina sasiyorum belediyemizin simdiye kadar calismalarinda cok sayida para gitigini biliyoruz ama onlardan once elektirik sorununun daha onemli oldugunuda herkes biliyor ama simdiye kadar niye elektirik sorunu cozulemiyor buna bir yanit bulamadim watandaslarin fakir olup para odeyemediklerindenmi acaba.